Sony alkaa valmistaa kaarevia 4k-televisioita

Ensimmäisenä kaarevat televisio tulivat LG:n ja Samsungin mallistoon. Nyt myös Sony on ilmoittanut aloittavansa kaarevien 4k ultra hd -televisioiden valmistuksen 65 ja 75 tuuman kokoisina. Sony Bravia S90:n kaari on hieman loivempi kuin LG:n ja Samsungin versioissa.

Sony_Bravia_S90_huone

Kuvatekniikka perustuu pääosin Sonyn aiempiin huippumalleihin. Niinpä S90:n ominaisuuksiin sisältyy muun muassa kontrastia parantava X-tended Dynamic Range, värien toistoa laajentava Triluminous-tekniikka sekä 4k X-Reality Pro, joka muun muassa muuntaa tv-lähetykset ja blu-ray-elokuvat 3840 x 2160 pisteen 4k ultra hd -tarkkuudelle.

Kaarevien Bravia S90 -mallien äänentoistosta huolehtii ensimmäistä kertaa 4.2-kanavainen Multi-angle Live Speaker -järjestelmä. Se ohjaa elokuvien äänen valmistajan mukaan täsmällisesti oikeaan ja vasempaan etukanavaan sekä surround-kanavaan, joista se toistuu huoneeseen huolellisesti määritellyistä kaiutinkulmista.

Television bassotoistoa voi laajentaa lisävarusteena saatavalla langattomalla subwooferilla. Sony SWF-BR100 -subwoofer tulee saataville kiiltävän mustana sekä valkoisena.

Sony Bravia S90:n kuvaan ja ääneen pääsee todennäköisesti tutustumaan Berliinin IFA-messuilla 5. – 10. syyskuuta. Silloin julkaistaneen myös 65- ja 75-tuumaisten mallien hinnat ja tuloajat.

Sony Bravia S90
HINTALUOKKA JA TULOAIKA vahvistamatta
KUVAKOKO 75” KD-75S9005B / 65” KD-65S9005B
TARKKUUS 4k ultra hd, 3840 x 2160
KUVATEKNIIKKA 4k X-Reality Pro
LIIKKEENTOISTO Motionflow XR800Hz
3D aktiivinen, kahdet lasit tv:n mukana
VIDEOPUHELUT Skype-kamera ja -mikrofoni
ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Multi-angle Live Speaker 4.2
Sony_Bravia_S90_artikkeli