Näin pääset eroon hajusta pesukoneessa

Kun vastapestyä pyykkiä ottaa pesukoneesta, saattaa yllättäen huomata, että värilliset vaatteet, erityisesti pyyhkeet, haisevat pahalle. Pyykillä on epämiellyttävä kosteuden haju, jolla ei tunnu olevan mitään syytä, vaikka käyttäisit ilma- tai rumpukuivausta, viikkaisit vaatteet ja laittaisit ne komeroon välittömästi silittämisen jälkeen tai pitäisit vaatteita jonkin aikaa kodinhoitohuoneen hyllyllä.

Gorenje_ambient

Epämiellyttävän hajun saa onneksi pois muutamilla yksinkertaisilla toimenpiteillä. Miedoilla fosfaatittomilla pesuaineilla ja alhaisilla lämpötiloilla peseminen on ympäristöystävällistä, mutta sillä on myös haittapuolensa: pesukoneen rumpuun voi kerääntyä pesuaineen jäänteitä ja likaa, jotka toimivat erinomaisena kasvualustana bakteereille.

Normaalisti pestyt ja kuivatut vaatteet kehittävät silloin epämiellyttävän hajun, kun ne joutuvat kosketuksiin kosteuden kanssa. Tästä voi syntyä käsitys, että pyykkiä ei ole pesty kunnolla, eikä välttämättä tulla ajatelleeksi, että syynä ovat bakteerit.

On useampia tapoja, joilla epämiellyttävän hajun saa pois. Voit pestä koneen saippuakotelon, puhdistaa suodattimen ja ostaa pesukoneen puhdistusainetta ja käyttää sitä valmistajan ohjeiden mukaan.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi Gorenjen asiantuntijat kehittivät erityisen SterilTub-itsepuhdistusohjelman, jonka käyttöä he suosittelevat kerran kuukaudessa. Reilut puolitoista tuntia kestävä ohjelma, joka suoritetaan tyhjällä rummulla, kuumalla vedellä ja ohjelmalla Puuvilla 80 °C, huuhtoo ongelmat pois.

Runsas kuuma vesi yltää kaksinkertaisella nopeudella pyörivän rummun vaikeapääsyisimpiinkin paikkoihin ja poistaa siihen kertyneet bakteerit. Näin pyykki käsitellään kaikkein tehokkaimmalla tavalla myös alhaisilla lämpötiloilla ja ympäristöystävällisillä pesuaineilla. Mikä tärkeintä, pahaa hajua ei enää ole!

Bacteria_washing