Panasonic pokkasi neljä EISA 2014 -voittoa

Aiempien vuosien tapaan Panasonic voitti jälleen useita EISA-palkintoja. Tänä vuonna peräti kolme neljästä palkinnosta myönnettiin kameroille. Voittajajoukkoon kuuluu myös huippuluokan blu-ray-soitin.

GT_FZ1000_ylä
Vuoden 2014–2015 edistyksellinen kompaktikamera Euroopassa:
Panasonic Lumix DMC-FZ1000

Panasonic DMC-FZ1000 on maailman ensimmäinen 4k ultra hd -videoita tallentava zoom-kamera. Huippulaadukkaiden videoiden lisäksi FZ1000:lla saa toki eri myös erinaisia valokuvia, kiitos kookkaan yhden tuuman ja 20,2 megapikselin os-kennon. Leica-yhteistyön hedelmiä olevan 16-kertaisen zoomin kuvakulma vastaa 25 – 400 mm:n kino-optiikkaa. Panasonic DMC-FZ1000 maksaa tällä hetkellä noin 900 euroa.

 

Panasonic_GH4_avaus
Vuoden 2014–2015 valokuva- ja videokamera Euroopassa:
Panasonic Lumix DMC-GH4

Panasonic LUMIX GH4:n kehutaan olevan yksi markkinoiden monikäyttöisimmistä laitteista tällä hetkellä. Micro four thirds -kokoinen 16 megapikselin live mos -kenno tuottaa paitsi laadukkaita valokuvia, myös ammattitasoista videokuvaa. Panasonic GH-mallisto onkin tunnettu ennen muuta video-ominaisuuksistaan, ja GH4:n myötä ne nousevat jälleen uudelle tasolle. Mukana on muun muassa full hd -kuvaa neljä kertaa tarkempi 4k-tallennus, mikrofoni- ja kuulokeliitännät, gamma-asetukset, focus peaking ja seeprakuvio. Panasonic Lumix GH4 maksaa tällä hetkellä noin 1500 euroa.

 

Panasonic-TZ60_hopea_artikkeli
Vuoden 2014 – 2015 matkakompaktikamera Euroopassa:
Panasonic Lumix DMC-TZ60

Matkakameran pitää kulkea helposti mukana, mutta zoom saisi kernaasti ulottua myös kaukaisiin kohteisiin. Lomakuvien jakaminen langattomasti älypuhelimen tai taulutietokoneen kautta on sekin tätä päivää. Mukavaa olisi, jos kamera tallentaisi kuviin myös gps-paikkatiedot. Panasonic DMC-TZ60 hallitsee kaiken tämän ja paljon muutakin. Kamera on varustettu muun muassa 18 megapikselin kennolla ja ulottuvalla, 30-kertaisella zoomilla, jonka kuvakulma vastaa 24 – 720 mm:n kino-optiikkaa. Panasonic DMC-TZ60 maksaa tällä hetkellä noin 400 euroa.

 

Panasonic_DMP-BDT700_EISA
Vuoden 2014–2015 bly-ray-soitin Euroopassa:
Panasonic DMB-BDT700

Panasonic DMB-BDT700 tarjoaa huippuluokan videotoiston, mutta myös samaa tasoa olevan äänenlaadun. Sen paranneltu UniPhier-piiri erottelee audio- ja videosignaalien käsittelyn jopa niin, että videopuoli voidaan tarvittaessa sammuttaa kokonaan. Blu-ray -kuva on erittäin tarkka ja yksityiskohtainen, ja soitin osaa tarvittaessa skaalata sen 4k-tarkkuuteen. Muita hienouksia ovat muun muassa sisäänrakennettu media- ja verkkosoitin, kaksi hdmi 2.0 -lähtöä sekä äly-tv-ominaisuudet.

Vuonna 1982 perustetun EISA-järjestön (European Imaging and Sound Association) jäseninä on 50 erikoislehteä, jotka toimivat 20 Euroopan maassa. Suomesta järjestön jäseniä ovat Kamera-lehti, Hifimaailma ja AutoSound. EISA jakaa vuosittain palkintoja jäsenlehtiensä testaamille, luokassaan erinomaisiksi havaituille tuotteille.