Miele tuo ensimmäisen robotti-imurinsa Suomeen syksyllä

Miele Scout RX1 -robotti-imuri liikkuu järjestelmällisen navigaation avulla, joten puhdistus etenee yhdensuuntaisin, rinnakkaisin liikkein ristiin rastiin menevien linjojen sijaan. Navigoinnin peitto on näin ollen luotettavampi ja imurointi etenee nopeammin. Lisäksi akun varaus riittää pitempään, ja useammasta huoneesta koostuvat tilatkin saadaan imuroitua kerralla.Miele_Scout_RX1_avaus

Mielen älykäs navigaatiojärjestelmä hyödyntää Gyro-sensoria, joka laskee kiertoa ja suunnan vaihdoksia tarkkuuden lisäämiseksi. Integroitu digitaalinen kattokamera tukee sensoria ja korjaa tarvittaessa mahdollisia virheitä.

Lisäksi robotti-imurin etuosassa on seitsemän infrapunasensoria. Ne tarkastelevat 180 asteen aluetta koneen edellä, jotta se ei törmää huonekaluihin tai muihin esteisiin. Mielen sensorit pysäyttävät Scout RX1:n hyvissä ajoin ennen törmäystä. Kolme lisäsensoria laitteen alla estävät Scout RX1:tä putoamasta portaissa.

Kolminkertainen puhdistusjärjestelmä varmistaa erityisen tehokkaan puhdistamisen: kaksi pitkää pyörivää sivuharjasta tavoittavat vaikeasti siivottavat alueet seinien tai huonekalujen vieressä ja lakaisevat lian kohti laitteen keskusta. Pyörivä harjastela irrottaa karkeamman lian. Kolmannessa vaiheessa puhallin vie hienojakoisen pölyn pölysäiliöön.

Neljä puhdistustoimintoa tekee siivoamisesta äärimmäisen vaivatonta. Auto-tilassa laite kulkee kaikkien huoneiden läpi. Spot-toiminto on tarkoitettu rajatulle, enintään 1,8 neliön kokoiselle alueelle – esimerkiksi imuroimaan leivänmurut ruokapöydän alta. Corner-tilassa kaikki huoneet puhdistetaan ensin Auto-toiminnolla, minkä jälkeen laite puhdistaa reuna-alueet ja kulmat uudestaan.

Erityisen nopeaan puhdistukseen on Turbo-asetus, jossa robotti- imuri siivoaa koko kodin, mutta kulkee suorissa linjoissa, jotka ovat kauempana toisistaan.

Akun varaus riittää siivoamaan jopa 150 neliömetrin tilan, mikä vastaa kestoltaan noin 120 minuutin imurointia. Suurempia alueita siivotessa robotti-imuri pitää tarvittaessa taukoa ja palaa latausasemalle ladattavaksi. Siivoaminen alkaa automaattisesti uudelleen noin 2 tunnin päästä täsmälleen samasta kohdasta, missä se aiemmin keskeytyi.

Suorituskykyinen litium-ioni-akku tarjoaa jopa 300 latauskerran jälkeen yhtä paljon tehoa kuin uutena.

Scout RX1 käynnistyy joko suoraan ohjaustaulusta tai kaukosäätimellä. Siinä on myös 24 tunnin ajastin.

Miele Scout RX1
HINTALUOKKA 750 euroa, kaupoissa elokuussa
KORKEUS 8,9 cm (mahtuu esimerkiksi sohvan alle)
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta