Sony Xperia Z3 ja pienempi Xperia Z3 Compact esiteltiin yhtä aikaa IFA-messuilla

Sony uudistaa älypuhelimiensa huippumallin ja esittelee siitä samalla pienemmän Compact-version. Se näyttöä ja muistin määrää lukuun ottamatta sisältää samat ominaisuudet kuin isompikin malli. Molemmat puhelimet ovat pöly- ja vesitiiviitä, ja niiden luvataan toimivan kaksi päivää yhdellä latauksella.

Sony_Xperia_Z3_etu_taka

Sony Xperia Z3 sisältää 5,2 tuuman full hd -näytön. Pienemmässä Xperia Z3 Compactissa näyttö on 4,6-tuumainen ja tarkkuudeltaan hd-tasoa. Uudenlaisen kontrastinparannustekniikan ansiosta näytöstä saa valmistajan mukaan hyvin selvän myös kirkkaassa päivänvalossa.

Vaikka Sony Xperia Z3 sisältää samankokoisen näytön kuin edeltävä Z2 se on silti pienempi, ohuempi ja kevyempi – ja akkukestoltaan parempi. Suorittimena toimii neliytiminen 2,5 GHz:n Qualcomm Snapdragon 801, joten suorituskyky on sekin huippumallilta odotettavalla tasolla. Pienempi Z3 Compact on isoveljeään 1,3 mm paksumpi ja 23 grammaa kevyempi.

Muita käytännönläheisiä uudistuksia ovat alumiinikehyksen muovikulmat, jossa kolhut eivät näy läheskään yhtä selvästi kuin metallipinnassa. Yhtenäisen metallirakenteen katkaiseminen auttaa myös entistä tehokkaamman antennin toteuttamisessa. Puhelinten etu ja takaseinät ovat karkaistua lasia. Compact-mallin kehys taittaa valoa niin, että pinta näyttää kuperan sijaan koveralta.

Sonyn Z3-mallit sisältävät Z2:sta tutun, tavallista kookkaammalla kennolla varustetun 20,7 megapikselin kameran. Kuvanlaatu vähässä valossa on kuitenkin valmistajan mukaan entistä parempi, ja herkkyyden voi nostaa aina arvoon ISO 12800 saakka. Myös kuvanvakaimen luvataan toimivan entistä tehokkaammin.

Kameran ominaisuuksia voi täydentää monipuolisilla sovelluksilla, kuten Multi-camera, joka yhdistää useammalla Z3:lla tallennettavat videot langattomasti kuvauksen aikana. Sony Xperia Z3 ja Z3 Compact tallentavat videoita jopa 4k ultra hd -tarkkuudella.

Äänipuolen merkittävin uudistus on korkean erottelun musiikkitiedostojen toisto 3,5 mm:n kuulokeliitännästä. Puhelimeen voi liittää myös vastamelukuulokkeet. Kaiuttimet on suunnattu eteenpäin.

Sony_Xperia_Z3_Tablet_Compact_PS4_Blk

Ainutlaatuinen ominaisuus on PlayStation 4 -konsolin etäpelaaminen puhelimen näytöltä. Siihen tarvittava ohjain tulee saataville marraskuussa 2014.

Sony Xperia Z3:n värin voi valita neljästä vaihtoehdosta. Pienemmän Xperia Z3 Compactin neljän värin valikoima on sävyiltään kirkkaampi.

Samaan tuoteperheeseen julkaistiin myös kahdeksan tuuman näytöllä varustettu Xperia Z3 Compact Tablet. Se on ainoastaan 6,4 mm:n paksuinen ja painaa vain 270 grammaa. Näytön tarkkuus on 1920 x 1080 pistettä, ja monet ominaisuudet ovat samoja kuin Z3-älypuhelimessa.

Päivän neljäs samanaikainen Sony-julkistus on puhelinten kanssa toimiva Android Wear -käyttöjärjestelmän SmartWatch 3 -älykello.

Sony Xperia Z3

HINTALUOKKA alle 650 €, kaupoissa syksyllä 2014
NÄYTTÖ 5,2 tuumaa, 1920 x 1080 pistettä
PAKSUUS 7,3 mm
PAINO 152 grammaa
KAMERA 20,7 megapikseliä, takaa valaistu 1/2,3 tuuman kenno
SUORITIN Qualcomm Snapdragon 801 2,5 GHz quad-core

Sony Xperia Z3 Compact
HINTALUOKKA alle 500 €, kaupoissa syksyllä 2014
NÄYTTÖ 5,2 tuumaa, 1280 x 720 pistettä
PAKSUUS 8,6 mm
PAINO 129 grammaa
KAMERA 20,7 megapikseliä, takaa valaistu 1/2,3 tuuman kenno
SUORITIN Qualcomm Snapdragon 801 2,5 GHz quad-core

Sony_Xperia_Z3_värit

Sony_Xperia_Z3_Compact_värit