Applelta uusi 27 tuuman iMac, Mac mini sekä Yosemite-käyttöjärjestelmä

Applen lokakuun julkistuksia on luonnehdittu keskisuuriksi – kenties siksi että iPhone 6 esiteltiin jo aiemmin, eikä älykellosta kuultu mitään uutta. Apple on kuitenkin myös tietokonevalmistaja, ja moni ottaa tyytyväisenä vastaan 27 tuuman 5k-näytöllä varustetun iMacin, kahden vuoden tauon jälkeen uudistuneen Mac minin ja Yosemite-käyttöjärjestelmän.

Mac27-Tilt-Yosemite

Applen uusi 27-tuuman iMac sisältää 14,7 magapikselin eli 5120 x 2880 pisteen 5k-näytön, joten tilaa jää 4k-videokuvan lisäksi myös editointityökaluille. Ips-tyyppisen paneelin kontrasti ja värintoisto säilyvät hyvin myös sivulta katsottaessa.

Suorittimena toimii 3,5 GHz:n Intel Core i5, mutta esimerkiksi 4k-videoiden koostamiseen kannattaa harkita tehokkaampaa versiota, jossa on 4,0 GHz:n Intel Core i7 -suoritin (lisähinta 250 €). Muistia on 8 gigatavua, ja sen voi laajentaa 32 gigatavuun. Vakiovarusteena tulee flash- ja kiintolevytekniikkaa yhdistävä 1 teratavun massamuisti. Applen 27-tuumainen iMac maksaa perusversiona 2700 €. Lisätietoja löytää valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta.

MacMini-34FL

MacMini-34BR

Mac mini on saanut neljännen sukupolven Intel Core -suorittimet ja uudet Intel-grafiikkapiirit. Kuvan saa ulos hdmi- ja Thunderbolt 2 -liitännöistä. Oheislaitteille on neljä usb 3 -porttia. Takaa löytää myös äänitulon, kuulokeliitännän sekä sdxc-muistikorttipaikan. Halvin Mac mini maksaa 520 €, ja siinä on 1,4 GHz:n Dual Core i5-suoritin, 4 gigatavun muisti ja 500 gigatavun kiintolevy. Nopeammalla suorittimella, 8 gigatavun muistilla ja isommalla kiintolevyllä tai kiintolevyn ja flash-muistin yhdistelmällä varustetut mallit maksavat 720 ja 1020 €. Lisätietoja löytää valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta.

MacBookPro-Yosemite

Mac OS X -käyttöjärjestelmän uusin versio nimeltään Yosemite. Sen voi ladata ilmaiseksi App Store -verkkokaupasta. Yosemite toimii samoissa koneissa kuin edellinen Mavericks-versiokin.