Kodintekniikkaindeksi 1-9/2014

Taulutietokoneiden eli tablettien sekä pöytätietokoneiden, älypuhelinten ja keittiön pienkoneiden myynti jatkaa nousuaan. Kuvaustuotteissa pienet järjestelmäkamerat nostavat suosiotaan samalla kun perinteisten peilietsinkameroiden myynti laskee. Tiedot käyvät ilmi kodintekniikkaindeksistä 1-9/2014.

14-1-9_Tilastot_avaus

Tabletit ovat edelleen suosittuja, ja myynti on kasvanut 28,9 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kannettavia tietokoneita ostettiin aiempaa vähemmän. Pöytätietokoneiden myyntimäärät sen sijaan nousivat 11,8 prosenttia. Älypuhelinten kysyntä jatkaa kasvuaan, mutta keskihinta laski 9,5 prosenttia.

Rakentamisen ja remontoinnin alavireisyys vaikuttaa edelleen isojen kodinkoneiden kauppaan, ja myynnin arvo laski useimmissa tuoteryhmissä. Ruuanlaittoon sen sijaan panostetaan, mikä näkyy yleiskoneiden, vatkainten ja tehosekoittimien 34,7 prosentin myynninkasvussa.

Pieni koko ja laatu kamerakaupan valtteja

Kameroiden kysyntä nousi muutama vuosi sitten kaikkien aikojen huippulukemiin, joten laskeva trendi ei ole yllätys. Pienikokoiset peilittömät järjestelmäkamerat ovat kuitenkin onnistuneet kasvattamaan suosiotaan 42,1 prosentilla. Peilietsimellä varustettujen järjestelmäkameroiden myynti on samalla laskenut 39,0 prosenttia.

Peilittömien osuus syyskuun loppuun mennessä ostetuista järjestelmäkameroista on 41,5 prosenttia ja peilietsinkameroiden 58,5 prosenttia. Kompaktikameroissa kysyntä jatkaa siirtymistä kohti laadukkaampia ja kalliimpia malleja, ja keskihinnan nousu on 6,3 prosenttia.

Viihde-elektroniikan vetureita olivat nykyaikaiset led-taulutelevisiot. Niiden myyntimäärät kasvoivat 18,6 prosenttia ja myynnin arvo 5,5 prosenttia. Muissa tuoteryhmissä luvut ovat laskeneet lukuun ottamatta viritinvahvistimia, joihin tuotiin kuluvana vuonna runsaasti uutta tekniikkaa.

Tämän tiedotteen tekstin voi ladata pdf-muodossa tästä.
Koko tilaston grafiikoineen voi ladata pdf-muodossa tästä.

Lisätietoja:
Kotekin puheenjohtaja Kari Karipuu, toimitusjohtaja, Expert Finland Oy, 040 588 1978
Viihde-elektroniikka Markus Nummisalo, myyntijohtaja, Samsung Electronics Nordic AB, Suomen Sivuliike, 0400 569 228, markus.nummisalo(a)samsung.fi
Kuvantaminen Lauri Nieminen, myyntipäällikkö, Nikon Nordic AB, 040 138 0600, lauri.nieminen(a)nikon.fi
Kodinkoneet Esa Silver toimitusjohtaja, Miele Oy 0400 156 085 esa.silver(a)miele.fi
Pienkoneet Heidi Stirkkinen, toimitusjohtaja, OBH Nordica Finland Oy, 040 703 7426, heidi.stirkkinen(a)obhnordica.fi
Puhelimet Mauri Pietikäinen, General Manager, Microsoft Mobile Oy, 0400 670 290, mauri.pietikainen(a)microsoft.com