LG uudistaa ja nopeuttaa älytelevisioidensa käyttöjärjestelmää

LG:n älytelevisioiden webOS-käyttöjärjestelmästä esiteltiin Las Vegasin Ces-messuilla päivitetty versio. Se tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, nopeammat latausajat sekä entistäkin paremman käyttökokemuksen.

LG_CES2015_webOS2015_avaus

Sisällön kannalta huomattavin uutuus on 4k-resoluution Netflix, joka mahdollistaa muun muassa House of Cards- ja Marco Polo -sarjojen uusien kausien katselun 4k ultra hd -tarkkuudella. Suomalaiskatsojien kannalta tärkeä palvelu on YLE, joka tulee saataville vuoden 2015 aikana myös vuosien 2014 ja 2013 smart tv -malleihin.

Suurin osa LG:n uusista älytelevisioista saa päivitetyn webOS-käyttöjärjestelmän vuoden 2015 aikana. Lisätietoja yksittäisten mallien saatavuudesta ja hinnoittelusta kerrotaan lähempänä Suomen lanseerausta.

Ces-messuilla julkistettiin myös LG:n kvanttipistetekniikalla varustettu 4k ultra hd -televisio. Taustavalon eteen lisätyn 2–10 nanometrin kiteistä valmistetun kvanttipistekalvon luvataan parantavan sekä värintoistoa että kuvankirkkautta.

Kvanttipistekalvoa hyödyntävän uuden LG-television väriavaruus onkin yli 30 prosenttia laajempi kuin perinteisessä lcd-kuvaruudussa. Laajennuksesta on hyötyä etenkin 4k-sisältöä toistettaessa. Uuden television hinta ja saatavuus ilmoitetaan lähempänä lanseerausajankohtaa.

LG_CES2015_Quantumdot_ultrahd2015