Samsung siirtyy Tizen-käyttöjärjestelmään vuoden 2015 älytelevisioissaan

Televisioiden valmistajat ovat ryhmittymässä eri käyttöjärjestelmien tukijoiksi. Samsungin valinta on Linux-pohjainen Tizen, jota on kehitetty yhdessä piirivalmistaja Intelin kanssa. Tizen luotiin alunperin älypuhelimia varten, mutta siellä sen käyttöönotto on ollut odotettua hitaampaa.

Samsung_Smart TV_2015

Samsung-älytelevisioiden uutta Tizen-käyttöjärjestelmää on valmistajan mukaan entistä helpompi käyttää. Samalla se tarjoaa aiempaa monipuolisempia integroituja viihdesisältöjä, kuten pelejä ja elokuvia.

Smart Hub -palveluvalikko avautuu nyt yhdellä sivulle, jolloin siirtyminen sovellusten ja muiden sisältöjen välillä sujuu kätevämmin. Lisäksi Smart Hub ehdottaa katsojalle yksilöllisiä suosituksia ja näyttää viimeksi katsottuja sisältöjä.

Samsung kertoo myös kehittäneensä merkittävästi muiden laitteiden yhdistämistä televisioon. WiFi Direct -toiminnon avulla on helppo siirtää yhdellä klikkauksella älypuhelimen kuva televisioon tai päinvastoin. Älykäs televisio osaa jopa etsiä lähellä olevia Samsung mobiililaitteita itsenäisesti. Kaikki vuoden 2015 Samsung Smart TV -mallit on varustettu Tizen-käyttöjärjestelmällä.

Samsung_SUHD_9500

Samsung_SUHD_JS9000_taka