Uusinta tekniikkaa Panasonic 4k uhd -televisioihin

Panasonic tuo keväällä kauppoihin 11 uutta televisiomallia, joista kuhunkin voi valita useampia kuvaruutukokoja. Niiden keskeisiä ominaisuuksia ovat entistäkin parempi kuva, uusi Firefox-käyttöjärjestelmä sekä monipuoliset suoratoisto-ominaisuudet. Tarjolle tulevat myös Panasonicin ensimmäiset kaarevat televisiot.

Panasonic_CR730_avaus

Vuoden 2015 Panasonic-malliston huipulla on 1600 Hz:n teknologialla varustettu 4k pro -televisio CX800, joka tulee saataville 40–65-tuumaisena. 4k uhd -valikoima sisältää lisäksi mallit CX750, CX700, CX680 ja CX400, joita on saatavilla useina kokovaihtoehtoina 40 tuumasta ylöspäin.

Televisiot osaavat purkaa 4k uhd -suoratoistopalvelujen käyttämän hevc-standardin mukaista pakkausta ja sisältävät hdmi 2.0 -liitännät ulkoisia 4k-kuvanlähteitä varten.

Vuoden 2015 mallisto sisältää myös Panasonicin ensimmäiset kaarevat televisiot. Panasonic CR850 on 55- ja 65-tuumaisena saatava 1600 Hz:n tekniikalla varustettu 4k pro -televisio. Muut kaarevat vaihtoehdot ovat CR730 ja CR430, jotka molemmat yltävät 4k uhd -tarkkuuteen.

Korkean 4k-resoluution tukena uusissa malleissa on useita väritoistoa, kuvankäsittelyä sekä kontrastia parantavia ominaisuuksia, joiden ansiosta kuva näyttää valmistajan mukaan aiempaa realistisemmalta.

Panasonic CR850 ja CX800 perustuvat 4k pro -teknikkaan, joka tehostaa katselukokemusta Panasonicin kehittämän 4k studio master -kuvaprosessorin ja wide colour phospor -paneelin avulla. 4k pro mahdollistaa aiempaa tarkemmat värit, syvemmän mustan ja suuremman kirkkauden.

Pro-mallien paneeleissa sovellettava wide colour phosphor -teknologia yhdistää kehittyneen led-taustavalaistuksen ja uuden värisuodatinjärjestelmän, joka toistaa jopa 98 prosenttia elokuva-alan määrittelemästä dci-väriavaruudesta (digital cinema initiative).

Kontrasti on keskeinen tekijä hyvälle kuvalle. Malleissa CR850 ja CX800 sitä parannetaan säätämällä led-taustavaloa alue kerrallaan joko kuva-alan reunoilta tai ruudun takaa.

Panasonicin uusien televisioiden käyttö on aiempaa vaivattomampaa uuden graafisen Firefox-käyttöjärjestelmän ansiosta. Firefox sisältyy kaikkiin vuoden 2015 4k uhd -televisiomalleihin.

Käyttäjäkohtaisesti muokattavassa home screen 2.0:ssa mediasisältö on jaettu kolmeen eri osa-alueeseen: tv-ohjelmat, sovellukset ja laitteet. Järjestelmä sisältää uuden hakutyökalun, jolla kaivatun sisällön löytää nopeasti niin videopalveluista, verkkosivuilta kuin televisioon kytketyistä ulkoisista laitteista.

Malleissa CX800, CR850, CR730, CX750, CX700 ja CX680 mediasisältöä voi suoratoistaa televisiosta toiseen televisioon tai mobiililaitteeseen. Mallien CX800, CR850 ja CX750 kaksoisviritin mahdollistaa lisäksi ohjelman tallentamisen samanaikaisesti, kun toista kanavaa suoratoistetaan toiselle näytölle.

TV Anywhere -toiminnon ja uuden Panasonic media center -sovelluksen ansiosta mediasisältöä voi katsella myös kodin ulkopuolella. Järjestelmä lähettää tv-ohjelman tai televisioon kytketylle usb-kiintolevylle tallennetun mediasisällön missä tahansa maailman kolkassa sijaitsevaan mobiililaitteeseen.

Panasonicin tehokkaiden neliydinsuorittimien ansiosta malleissa CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 ja CX680 voi ajaa useita sovelluksia samanaikaisesti ilman toimintojen hidastumista.

Uusi Panasonic info frame yhdistää sääpalvelut, suositellut tv-ohjelmat, tv-ohjelmalistaukset ja suosikkinettipalvelut yhteen näkymään. Voice Assistantin avulla televisiota voi ohjata puhumalla, ja swipe and share -toiminto helpottaa sisällön jakamista laitteesta toiseen. Uudet televisiot osaavat myös suositella tv-ohjelmia ja internet-sisältöä aiempien katselutottumusten perusteella.

Panasonicin uudet televisiot tulevat saataville huhtikuusta alkaen. Hinnat vahvistetaan myöhemmin. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Panasonic_CX800