Raakakuvia tallentava kovanpaikankamera Olympus Tough TG-4

Olympuksen kovanpaikankameroiden viimeisin huippumalli Tough TG-4 tallentaa valokuvia nyt myös raw- eli raakaformaatissa. Esimerkiksi veden alla otettuja kuvia pystyy raw-muodossa käsittelemään entistä joustavammin.

ID: 18195

Gps-paikannuksella ja wi-fi-yhteydellä varustettu TG-4 sietää 2,1 metrin pudotuksen, 100 kilon puristuksen sekä -10 asteen pakkasen. Se on vesitiivis aina 15 metrin syvyyteen saakka sekä samalla myös pölytiivis.

Olympus Tough TG-4 soveltuu etenkin niille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona erilaisten harrastusten parissa. Se on myös tehokas koko perheen yleiskamera, jonka zoom vastaa kuvakulmaltaan 25-100 mm:n kino-optiikkaa. Laajakulman erinomainen f/2,0-valovoima auttaa saamaan hyviä kuvia vähässäkin valossa.

Sukeltajat tai talviurheilun harrastajat tarvitsevat yleensä käsineitä, joten tärkeimmät toiminnot valitaan TG-4:ssä kosketusnäytön sijaan kiekosta. Suurikokoinen valintakiekko on sijoitettu heti laukaisimen alle kameran taakse.

Ulkona liikuttaessa näkee usein kiinnostavia lähikuvauskohteita. Niinpä TG-4 on varustettu neljän ohjelman Variable Macro -järjestelmällä. Se kattaa 29 cm alueen alkaen 30 cm:n päästä kohteesta ja tarkentaen jopa 1 cm:n etäisyydelle.

Neljä lähikuvausohjelmaa ovat nimeltään Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing ja Focus Stacking. Uutta Microscope-ohjelmassa on hidas salamasynkronointi, joka parantaa kontrastia ja estää mahdollisen ylivalottumisen, kun kuvataan todella lähellä kohdetta.

Tough TG-4 on ensimmäinen kovanpaikankamera, joka sisältää Olympuksen mainion Live Composite -toiminnon. Se mahdollistaa esimerkiksi tähtien liikkeen vangitsemisen yötaivaalla ylivalottamatta maanpinnalla näkyviä kohteita.

Wi-fi-yhteyden avulla voi siirtää kuvia helposti ja nopeasti Android- ja iOS-laitteisiin sekä julkaista valokuvia tai full hd -videoita sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kameraa pystyy kauko-ohjaamaan älypuhelimen kosketusnäytöltä.

Olympus Tough TG-4:ään saa runsaasti lisävarusteita, kuten laajakulma- ja telelisäkkeet, rengasvalo, erilaisia laukkuja sekä sukelluskotelo, jonka avulla pääsee kuvaamaan jopa 45 metrin syvyyteen.

Olympus Tough TG-4
HINTALUOKKA runko 420 €, kaupoissa toukokuussa
VÄRIT musta tai punainen
OBJEKTIIVI kuvakulma vastaa 25–100 mm:n kino-optiikkaa, valovoima f/2,0–4,9
KENNO 16 megapikseliä, takaa valaistu cmos, 1/2,3”, 6,17 x 4,55 mm
KONTRASTITARKENNUS, kohteen seuranta, kasvojentunnistus, piste, alue, iESP
VALOTUSTAVAT P, A, älykäs automatiikka, 28 aiheohjelmaa
SULJINAJAT 4–1/2 000 sekuntia
SALAMA edessä, toiminta-alue 0,2–7,9 m (ISO 1600)
HERKKYYS ISO 100 – 6 400
VALOKUVAT jpeg, raw, suurin tarkkuus 4 608 x 3 456
SARJAKUVAUS 5 ruutua sekunnissa täydellä tarkkuudella, 100 otoksen sarja
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 30p, h.264/mpeg-4, stereoääni, time lapse
NÄYTTÖ 7,6 cm, 3,0”, 460 000 pistettä
LIITÄNNÄT usb, hdmi
MUISTI mikro-sd, mikro-sdhc, mikro-sdxc
AKUN varaus riittää noin 380 kuvaan (cipa)
MUUTA wlan, gps, elektroninen kompassi, painemittari
MITAT 111,5 x 65,9 x 31,2 mm
PAINO 247 g kuvauskunnossa
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

ID: 18400

ID: 18174