Hdr-laajasävykuva tulee Sonyn hienoimpiin 4k-televisioihin

Sony tuo ultra hd -televisioidensa huippumalleihin X93C ja X94C ensi kesänä verkkopäivityksen, joka mahdollistaa yhteensopivien 4k-sisältöjen katselun hdr-laajasävytekniikalla. Hdr-ominaisuus tuottaa entistä paremman mustantoiston ja sitä kautta myös kirkkaammat värit.

Sony_X93C_avaus

Valokuvakameroissa dynamiikan laajentaminen perustuu useamman hieman eri valotuksilla tallennetun otoksen yhdistämiseen. Videokameroissa kohteen tummimpia ja vaaleimpia osuuksia käsitellään kuitenkin toisenlaisen digitaalitekniikan keinoin.

Merkittävimmät videopalvelujen tarjoajat kuten Netflix ovat luvanneet hdr-sisältöjä ohjelmistoonsa vielä kuluvan vuoden aikana. Laajentunut dynamiikka tuo elokuvantekijöille uusia ilmaisukeinoja ja rikastuttaa katselukokemusta laajentamalla kuvan sävyalaa ja sitä kautta myös värintoistoa.

Hdr-laajasävytekniikkaa tukevia Sony Bravia X93C ja X94C -televisioita saa 55-, 65 ja 75-tuumaisina 3700, 4700 ja 9400 euron hintaan.