Miele sai kuusi Red Dot Design Awards -palkintoa

Arvostettu Red Dot Design Award -suunnittelupalkinto myönnettiin hiljattain peräti kuudelle Miele-tuotteelle. Viiden kodinkoneen ohella palkittiin ammattikäyttöön tehty Miele Professional -pesu- ja desinfektiolaitesarja.

01_Miele_reddot_avaus

Huippuluokan elämys sekä erinomainen hygieniataso ja puhdistettavuus olivat syitä, joiden perusteella palkinto myönnettiin Miele CM 6310 -kahvikoneelle. Sen sisältämän One Touch for Two -toiminnon ansiosta on mahdollista valmistaa samanaikaisesti kaksi erikoiskahvia yhdellä napin painalluksella.

Lisäksi keitinyksikkö on helposti irrotettavissa puhdistamista varten. Useat kahvikoneen osat voi pestä astianpesukoneessa, ja kaikki maitoputket huuhtoutuvat automaattisesti, kun kone sammutetaan.

Innovatiivinen FlexiLight-järjestelmä, joka takaa häikäisemättömän valaistuksen, sai tuomariston vakuuttuneeksi K 30.000 -sarjan kylmälaitteiden osalta. Led-valot on kiinnitetty lasihyllyihin, ja niille on virtalähde jokaisella hyllytasolla. Tämän ansiosta jääkaapin valaistus on tasainen ja kirkas hyllyjen ja tavaroiden sijoituksesta riippumatta. Käytön helpottamiseksi monissa malleissa on kosketusnäyttöohjaus.

Palkinto myönnettiin myös höyry-mikroaaltoyhdistelmäuunille DGM 6800 ja induktioliesitasolle KM 6366-1. Höyry-mikroaaltoyhdistelmäuunilla saavutetaan mikroaaltouunin helppokäyttöisyys ja laadukkaat tulokset, jotka vain höyryuuni voi tuottaa.

Miele Scout RX 1 -robotti-imurin älykäs navigointi, hyvät puhdistustulokset ja huippulaatu vakuuttivat tuomariston. Imurin tehokas puhdistusjärjestelmä koostuu kahdesta pyörivästä sivuharjasta, pyörivästä harjatelasta ja tasavirtamoottorista. Matala Scout-robotti-imuri liikkuu helposti huonekalujen lomassa ja niiden alla.

Ammattikäyttöön tarkoitetuissa PG 85 -sarjan pesu- ja desinfektiolaitteissa on automaattinen kuivausta tehostava AutoOpen-avausmekanismi sekä ovessa sijaitseva suolasäiliön täyttöaukko, joka yksinkertaistaa täyttöä. Ohjauspaneelia on helppo käyttää, ja sen yhtenäinen teräspinta on helppo puhdistaa. Palkintoja myönnettäessä otettiin huomioon myös uudenlaisten korivaunujen ja moduulien mukautuminen erilaisiin kuormiin.

Red Dot Design Award -suunnittelupalkinto on myönnetty vuodesta 1955 merkillepantavasta suunnittelutyöstä. Vuonna 2015 yritykset ja suunnittelijat 56 maasta hakivat palkintoja noin 5 000 tuotteelle 31 sarjassa. Virallinen palkintoseremonia järjestetään 29. kesäkuuta 2015 Essenissä sijaitsevassa Aalto Theater -oopperatalossa.

02_Miele_reddot_artikkeli