LG:n tutkimus osoittaa: ihmiset kaipaavat lisää vapaa-aikaa

Pohjoismaissa ei ole epäilystäkään siitä, mihin ihmiset käyttäisivät pyykinpesemisestä säästyneen ylimääräisen puolituntisen. Jos aikaa olisi mahdollista säästää, lisäminuutit käytettäisiin omassa rauhassa rentoutumiseen.

02__turbowash_avaus

Jos päivässä olisi 30 minuuttia ylimääräistä aikaa, mihin se käytettäisiin? Suurin osa suomalaisista viettäisi lisäajan rentoutumalla omassa rauhassa. Epätodennäköisimmin ylimääräinen aika käytettäisiin siivoamiseen tai työntekoon.

Tiedot käyvät ilmi LG Home Appliance -yrityksen teettämästä kyselystä Turbo Wash -pesukoneen Pohjoismaiden lanseerauksen yhteydessä. LG:n uudessa koneessa on tehokas pesuohjelma, joka säästää vettä, sähköä – ja ennen kaikkea aikaa.

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa lisäaika käytettäisiin toiseksi mieluiten treeneissä tai muuten urheilemalla. Suomalaiset sen sijaan käyttäisivät ylimääräisen ajan nukkumiseen. Kaikissa Pohjoismaissa vastaajat käyttäisivät 30 minuutin lisäajan myös lasten ja seurustelukumppanin kanssa oleskeluun sekä lukemiseen.

Lähes puolet suomalaisista käyttäisi ylimääräiset 30 minuuttia oman ajan viettämiseen illalla. Toiseksi mieluiten niin suomalaiset, norjalaiset kuin ruotsalaisetkin nukkuisivat puoli tuntia pidempään aamulla. Tanskalaiset puolestaan hakisivat lapsensa koulusta tai tarhasta puoli tuntia aikaisemmin.

Lisäksi vain kuusi prosenttia suomalaisista käyttäisi lisäajan television katseluun. Vaikka monet suomalaiset käyttäisivät lisäajan nukkumiseen, lähes yhtä moni ei haluaisi viettää ylimääräistä aikaa unten mailla.

Lisäajan tarve ja merkitys korostuvat tutkimuksessa huomattavasti, joten LG Turbo Wash -koneen vettä, sähköä ja aikaa säästävä ohjelma tulee tositarpeeseen. Hiljattain suoritettu Intertek-testi osoitti, että Turbo Wash -pesukoneen 59 minuutin pesu- ja huuhteluohjelma puhdisti viisi kiloa puuvillapyykkiä tehokkaammin kuin perinteisen pesukoneen 95 minuuttia kestävä pesuohjelma.

Mihin suomalaiset mieluiten käyttäisivät 30 lisäminuuttia päivässä
1. Rentoutuminen ja vapaa-ajasta nauttiminen (28 %)
2. Nukkuminen (14 %)
3. Hellä hetki seurustelukumppanin kanssa tai kirjan lukeminen (11 %)

Mihin suomalaiset eivät käyttäisi 30 lisäminuuttia päivässä
1. Siivoaminen (26 %)
2. Työnteko (25 %)
3. Television katsominen tai nukkuminen (12 %)

Tietoja tutkimuksesta
Tutkimuksen toteutti LG Home Appliance -yrityksen toimeksiannosta Opeepl huhtikuussa 2015. Kyselyyn osallistui 2 000 yli 15-vuotiasta henkilöä Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Otos edustaa maiden sukupuoli-, ikä- ja sijaintijakaumaa tasapuolisesti.

04_LG_turbowash_näytö

03_LG_turbowash_NFC