Parisuhdeasiantuntijan 5 vinkkiä: näin puhelin piristää parisuhdettasi

Puhelimen käyttö voi joskus aiheuttaa kränää parisuhteessa – varsinkin, jos oma kumppani tuntuu olevan kiinnostuneempi älyluuristaan kuin ihmisistä ympärillään. Parisuhdetutkija Heli Vaaranen antaa viisi vinkkiä fiksuun puhelimen käyttöön parisuhteessa.

02_Samsung_parisuhde

Parisuhdetutkija ja -terapeutti Heli Vaarasen ohjeet puhelimen käyttöön parisuhteessa ovat :

1. Sovi kumppanin kanssa pelisäännöt puhelimen käytöstä. Näin molemmat ovat samalla viivalla.

2. Flirttaile rakkaasi kanssa puhelimen välityksellä. Kesken työpäivän lähetetty tekstari tai kuva muistuttaa kumppaniasi siitä, että hän on mielessäsi työpäivänkin aikana.

3. Rauhoittakaa yhteinen ateria puhelinvapaaksi vyöhykkeeksi. Sama koskee hetkeä ennen nukkumaan menoa.

4. Keskity kasvokkain käytäviin keskusteluihin. Rakkaasi tuntee itsensä tärkeäksi, kun jätät viesteihin ja puheluihin vastaamisen myöhemmäksi, ja keskityt täysillä häneen.

5. Hyödynnä puhelimen kalenteria ja laita se muistuttamaan parisuhteen tärkeistä merkkipaaluista, kuten kihla- ja hääpäivästä – äläkä unohda kukkia!

Samsung teetti Respons Analyse -tutkimusyhtiöllä kyselyn, jossa pohjoismaalaisilta ihmisiltä tiedusteltiin heidän suhdettaan puhelimiinsa ja kännykän käytön vaikutusta ihmissuhteisiin. Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Jopa 58 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että älypuhelimen käyttö voi joissakin tapauksissa häiritä parisuhdetta.

Heli Vaarasen mukaan kännykän käytön keskeisin kysymys koskee huomion jakamista.

– Suurin puhelimeen liittyvä ongelma parisuhteissa on toisen huomiotta jättäminen kännykän näpläämisen vuoksi. Tällöin kumppani tuntee, ettei häntä huomioida tai arvosteta. Pahin moka, minkä puhelimen kanssa voi tehdä, on sivuuttaa tärkeä keskustelu vastaamalla puhelimeen. Puhelimen käytöllä viestitään kumppanille sitä, mikä itselle on tärkeää, Vaaranen selittää.

Puhelin on kätevä väline kumppanin ilahduttamiseen. Vaarasen mukaan lähettämällä viestin tai kuvan kumppanille kesken työpäivän voi kertoa, että ajattelee toista. Suhteeseen saa säpinää lähettämällä kumppanille flirttailevia viestejä.

Kyselyn tuloksia tarkastellessaan Vaaranen ilmoittaa olevansa iloinen siitä, että teknologiset välineet eivät ole ottaneet ihmisen paikkaa. Suomalaisista vastaajista 67 prosenttia ilmoittikin antavansa päivän aikana enemmän huomiota kumppanilleen kuin älypuhelimelleen. Ikäryhmien välillä eroja löytyi kuitenkin jonkin verran. Nuorimmista, 16 – 24-vuotiasta vastaajista 34 prosenttia ilmoitti älypuhelimensa saavan enemmän huomiota kuin heidän rakkaansa. Yli 55-vuotiaiden keskuudessa vastaava luku oli laskenut 11 prosenttiin.

Samsungin tilaaman kyselytutkimuksen toteutti Respons Analyse -tutkimusyhtiö ja siihen vastasi 4000 pohjoismaalaista, joista 1000 oli suomalaisia.

03_Samsung_parisuhde