Huikea 65 tuuman oled-televisio Panasonic TX-65CZ950

Berliinin IFA-messuilla julkistettu 65-tuumainen Panasonic TX-65CZ950 perustuu uusimpaan oled-näyttötekniikkaan. Televisio yltää tietenkin 4k ultra hd -tarkkuuteen, mutta paljon muutakin on luvassa.

02_Panasonic_TX-65CZ950_avaus

Oled-näytössä kunkin pikselin valo- ja väriarvon voi säätää erikseen, jolloin kuvasta saadaan dynaamisempi ja väritoistoltaan tarkempi. Tekniikkaa tärkeämpää on kuitenkin se, että televisio toistaa kuvan sellaisena kuin esimerkiksi elokuvan ohjaaja on halunnut.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Panasonic aloitti yhteistyön nelinkertaisen Post Alliance Awards -finalisti Mike Sowan kanssa. Sowa teki hienosäädöt ja antoi lopullisen siunauksensa TX-65CZ950-mallin kuvanlaadulle.

Mike Sowan tunnetuimpia töitä ovat elokuvat Oblivion ja Kapinallinen. Uudella oled-paneelilla ja 4k studio master -suorittimella varustettu Panasonic TX-65CZ950 saavuttaa hänen mukaansa laatutason, jota uskaltaa yleensä odottaa vain ammattikäyttöön tehdyiltä monitoreilta.

Sowan tekemät asetukset saa käyttöön, kun television asetuksista valitsee tilan true cinema.

Oled-tekniikka hallintaan

Panasonic kertoo uuden oled-televisionsa toistavan mustan sävyt jopa plasmanäyttöjä syvemmin. Lisäksi oled-paneelin kuvakohina on selvästi vähäisempää kuin plasman.

Mustan eri sävyjen hiuksenhienoja eroja ei kuitenkaan ole helppo toistaa oled-tekniikalla. Etenkin siirtyminen täysin pikimustasta vain aavistuksen pikimustan yläpuolella olevaksi sävyksi on vaikea toteuttaa.

Panasonic kertoo ratkaisseensa ongelman plasmatekniikasta saamansa kokemuksen avulla. Niinpä TX-65CZ950:n luvataan toistavan tummat sävyt ainutkertaisen kauniina. Se on myös markkinoiden ensimmäinen Thx-sertifioitu 4k oled tv ja tukee CEA-standardien mukaista hdr-laajasävytekniikkaa.

Panasonic TX-65CZ950 saadaan valmistajan mukaan kauppoihin parin kuukauden sisällä. Hinta on toistaiseksi vahvistamatta.