Kansallinen pelipäivä lauantaina 21. marraskuuta

Ensi lauantaina vietetään Kansallista pelipäivää. Sen tiimoilta järjestetään kuluvalla viikolla yli sata yleisölle avointa ja maksutonta tapahtumaa muun muassa kirjastoissa, museoissa ja oppilaitoksissa.

02_Pelipävä_avausTapahtumien tavoitteena on avata pelikulttuuria ja pelaamista kaiken ikäisille. Useimmissa tapahtumissa on myös mahdollisuus pelata itse ja yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Kansallinen pelipäivä järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pelit kiertoon! -keräyksen, jonka tavoitteena on kerätä lautapelejä, digitaalisia pelejä ja pelilaitteita turvapaikanhakijoille, nuorille, vanhuksille, sosiaalitoimen asiakkaille ja yksinhuoltajille. Keräyskohteina on yli kaksikymmentä yleishyödyllistä yhteisöä eri puolilta maata.

Pelipäivä toivoo yksityishenkilöiden ja yritysten osallistuvan keräykseen Kansallisen pelipäivän viikolla.

Pelipäivän suojelijana on tänä vuonna yksi Suomen vanhimmista pelistudioista, Housemarque, joka on lahjoittanut Resogun-pelinsä kaikille Pelipäivään osallistuville kirjastoille. Kymmenissä kirjastoissa voi kansallisen pelipäivän viikolla osallistua pohjoismaisten kirjastojen väliseen Resogun-turnaukseen osana Pohjoismaista pelipäivää.

Kansallisena pelipäivänä palkitaan toista kertaa Vuoden pelikasvattaja. Tänä vuonna ehdolla ovat 100k eSports, Assembly, HelMet-kirjastot ja Suomen pelimuseo. Viime vuonna Pelikasvattajien verkosto palkitsi vuoden pelikasvattajana Yleisradion.

Lisätietoja löytää tapahtuman nettisivuilta. Pelikasvattajien verkostoon pääsee tutustumaan osoitteessa www.pelikasvatus.fi.