Iso ja tehokas Apple iPad Pro toimii myös kynällä

Applen ensimmäinen etupäässä ammattilaisille tehty iso taulutietokone iPad Pro on nyt saatavilla Suomesta. Näytön koko on 12,9 tuumaa ja tarkkuus 2732 x 2048 pistettä. Näyttö tunnistaa kosketuksen voimakkuuden, ja se on tehty käytettäväksi myös lisävarusteena saatavalla kynällä.

01_iPadPro_avausApple kehuu iPad Pron suorituskykyä pöytätietokoneen veroiseksi. Sisällä on 64-bittinen kolmannen sukupolven A9X-siru, joka on jopa 1,8 tehokkaampi kuin iPad Air 2:ssa. Tehon sekä ison ja tarkan näytön luvataan riittävän muun muassa 4k-videoeditointiin, musiikin tekemiseen, liiketoiminnan pyörittämiseen ja monipuolisten esitysten laatimiseen. Akun varaus riittää jopa 10 tunnin työskentelyyn.

Vaikka kannettava tietokone omine näppäimineen on edelleen pätevin ratkaisu monenlaisiin töihin, iPad Pron iso näyttö ja lisävarusteena ostettava kynä näyttävät varmasti voimansa esimerkiksi graafisissa töissä. Lisäksi aika näyttää millaisia uusia hyötysovelluksia iPad Pro tulee saamaan.

Taulutietokone eli tabletti on omiaan erityisesti sisältöjen katseluun tai vaikka pelaamiseen, ja näissäkin tehtävissä iPad Pro hakee vertaistaan. Isosta koostaan (221 x 306 x 6,9 mm) huolimatta Pro ei kuitenkaan paina enempää kuin 720 grammaa, mikä on noin 280 grammaa enemmän kuin Air 2.

Applen omaksuman tavan mukaisesti iPad Pro on saatavilla sekä wi-fi-versiona että wi-fi + cellular -mallina. Wi-fi-versiot maksavat noin 940 € (32 gigatavua) ja 1120 € (128 gigatavua) ja wi-fi + cellular (128 gigatavua) noin 1270 €. Kynän hinta on noin 110 €.

Apple iPad Pron väriksi voi valita hopean, kullan tai harmaan. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

02_iPadPro_kynä

03_iPad_kokovertailu

04_iPadPro_värit