Makit ja langurit katsovat 4k-kuvaa sopeutuakseen takaisin luontoon

Eläintensuojelujärjestö Aspinall Foundation on asentanut Sonyn 4k-televisioita kädellisten aitauksiin. Vuodesta 2016 lähtien televisioista aletaan näyttää eläimille todellisuutta vastaavaa kuvaa suojelualueilta niiden luonnollisesta elinympäristöstä.

EMBARGOED until 00:01 07/12/15 GMT Conservation charity, The Aspinall Foundation, installed a Sony BRAVIA 4K TV in its lemur enclosure at Port Lympne Reserve in Kent, UK, as part of its world famous ëBack to the Wildí project, to give the animals a life-like and detailed look at the areas in the wild that could become their new homes. The charity will trial TV watching on Sonyís 4K TVs as part of this programme in a bid to make lemurs more familiar with the new environment. This picture: Black and White Ruffed Lemurs are shown imagery of their future home in Madagascar on a Sony BRAVIA 4K TV For more information or a full release please call the Sony press office on 020 7566 9747 or email: Rochelle Collison@hopeandglorypr.com // Phoebe.Mellor@hopeandglorypr.com PR Handout - editorial usage only Copyright: © Mikael Buck / Sony +44 (0) 782 820 1042 http://www.mikaelbuck.com

© Mikael Buck / Sony +44 (0) 782 820 1042, http://www.mikaelbuck.com

Kokeilu on osa moniosaista ohjelmaa, jonka on tarkoitus valmistella makeja ja langureja mahdolliseen luontoon palauttamiseen. Televisiot antavat eläimille mahdollisuuden totuttautua toimimaan uusissa tilanteissa ja suhtautumaan uusiin asioihin.

Port Lymne -eläintarha Kentissä Isossa-Britanniassa asensi Sony Bravia X90C -huipputelevisiot makien ja langurien aitauksiin. Kokeilu on osa eläintensuojelujärjestön tunnettua ”Back to the Wild” -eläintensopeuttamisohjelmaa.

Televisioiden todenmukaisen ja yksityiskohtaisen 4k-kuvan kautta eläimet pääsevät tutustumaan niiden Jaavan ja Madagaskarin saarilla sijaitseviin luonnollisiin elinympäristöihin, mihin ne mahdollisesti kuljetetaan.

– Port Lympnessä pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja osallistaa eläimiämme ja antaa niille uusia ärsykkeitä. Käytämme tähän monenlaisia tekniikoita pitääksemme eläimemme mahdollisimman virkeinä ja terveinä. Toisinaan ärsykkeinä voivat toimia uudet hajut tai maut sekä uudet kiipeilytelineet tai lelut, mutta tällä kertaa ajattelimme kokeilla jotain vähän erilaista nähdäksemme ovatko eläimet kiinnostuneita niiden elinympäristöstä luonnossa, kertoo Port Lympne -tarhan eläintenhoitaja Simon Jeffrey.

– Suuret eläinaitauksemme jäljittelevät eläinten luonnollista elinympäristöä mahdollisimman tarkasti, ja päätimme antaa makeille ja langureille todellisen vilauksen luonnossa alueista, jotka ovat niiden mahdollisia uusia kotiseutuja. Sony Bravia 4k -televisioiden kuva on niin tarkka ja yksityiskohtainen, että vaikutelma on aivan kuin näkisi sademetsän omin silmin, Jeffrey jatkaa.

Makit ensi kertaa kotiuttamisohjelmassa

– Vuodesta 2012 lähtien olemme onnistuneet kotiuttamaan useita langurien, gibbonien ja harmaalangurien ryhmiä Port Lymnestä ja sen sisarpuistosta Howletts Wild Animal Parkista suojeltuihin metsiin Jaavassa. Suunnitelmissamme on lähettää tämä languriryhmä vuonna 2016 luonnollisille elinalueilleen.

– Vaikka olemme tehneet läheistä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa Madagaskarilla jo jonkin aikaa, emme ole vielä kotouttaneet tarhoissa syntyneitä makeja tälle ainutlaatuiselle saarelle. Tutkimuksemme ja taustatyömme on ollut menestyksekästä, ja olemme innoissamme aloittamassa kartoittamaan mahdollisuutta lähettää tarhoissa syntyneitä makeja takaisin luontoon, elinympäristöön, minne ne kuuluvat, Jeffrey valottaa.

Aspinall Foundation -järjestöön kuuluva Port Lympne -eläintarha on sitoutunut uhanalaisten eläinten suojeluun ja niiden palauttamiseen luonnollisiin elinympäristöihin suojelualueille sitten, kun se on mahdollista. Port Lympne on laajasti mukana eri puolilla maailmaa olevissa eläinten vaihto- ja lisääntymisohjelmissa ja eläintarha on onnistunut hyvin saamaan eläimet lisääntymään.

Eläintensopeuttamisohjelman muihin toimiin kuuluu varmistaa tarpeellisen infrastruktuurin olemassaolo paikan päällä kohteessa sekä kohteessa olevien työntekijöiden asianmukainen varustus tarkkailuun ennen ja jälkeen vapautuksen.

Näiden lisäksi on tärkeää varmistaa, että kohteeseen on rakennettu kunnolliset aitaukset, joissa eläimet voivat totuttautua pikkuhiljaa uuteen ympäristöön ja ilmastoon, ja joissa niiden ruokavalio muutetaan asteittain luonnonmukaiseksi. Koko sopeuttamisprosessin ajan mukana on myös kokeneita eläinlääkäreitä ja eläintenhoitajia, jotta sopeuttamisprosessi sujuisi mahdollisimman sujuvasti.

Lisätietoja 4k ultra hd -tarkkuuden Sony Bravia X90C -televisioista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

EMBARGOED until 00:01 07/12/15 GMT Conservation charity, The Aspinall Foundation, installed a Sony BRAVIA 4K TV in its langur enclosure at Port Lympne Reserve in Kent, UK, as part of its world famous ëBack to the Wildí project, to give the animals a life-like and detailed look at the areas in the wild that could become their new homes. The charity will trial TV watching on Sonyís 4K TVs as part of this programme in a bid to make langurs more familiar with the new environment. This picture: Langurs are shown imagery of their future home in Java on a Sony BRAVIA 4K TV For more information or a full release please call the Sony press office on 020 7566 9747 or email: Rochelle Collison@hopeandglorypr.com // Phoebe.Mellor@hopeandglorypr.com PR Handout - editorial usage only Copyright: © Mikael Buck / Sony +44 (0) 782 820 1042 http://www.mikaelbuck.com
© Mikael Buck / Sony +44 (0) 782 820 1042, http://www.mikaelbuck.com