Viimeisin webOS 3.0 -käyttöjärjestelmä LG:n älytelevisioihin

LG esittelee Las Vegasin CES 2016 -messuilla uuteen webOS 3.0 -käyttöjärjestelmäänsä perustuvaa äly-tv-tarjontaa. Viimeisin webOS-versio tarjoaa valmistajan mukaan entistä intuitiivisemman käyttökokemuksen.

01_LG_webOS_30_avausLG:n webOS-käyttöjärjestelmää on kehuttu yhdeksi markkinoiden monipuolisimmista äly-tv-alustoista. LG webOS 3.0 tarjoaa kolme uutta älyominaisuutta, joiden nimet ovat Magic Zoom, Magic Mobile Connection sekä päivitetty Magic Remote.

Magic Zoomilla voi suurentaa osia television kuvasta tinkimättä kuvanlaadusta. Magic Mobile Connection -ominaisuuden ja LG Plus -sovelluksen avulla älypuhelimen pystyy yhdistämään televisioon. Näin mobiilisovellukset saa toimimaan helposti suoraan tv-ruudulla.

Magic Remote -kaukosäätimeen on tuotu uusia näppäimiä, jotka helpottavat esimerkiksi digiboksin hallintaa. Myös Screen Remote -toimintoja on kehitetty sujuvammiksi.

Channel Plus -ominaisuus tarjoaa saumattoman pääsyn laajaan sisältövalikoimaan yhdistetyllä kanavalistalla, joka kattaa sekä perinteiset televisiokanavat että muut sisältöpalvelut. Kanavia voi siten vaihdella sujuvasti niiden alkuperästä riippumatta. Channel Plus -ohjaussovellus antaa lisäksi katselusuosituksia ruudulle ilmestyvillä viesteillä.

LG webOS 3.0:n uudistettuihin ominaisuuksiin kuuluu on myös Multi-view, jolla voi katsella kahta tv-ohjelmaa tai tv-ohjelmaa ja vaikkapa blu-ray-elokuvaa samaan aikaan. Music Player taas mahdollistaa musiikinkuuntelun webOS 3.0:n ja tv:n kaiuttimien kautta, vaikka televisio ei olisi päällä. Myös My Channels ja Live Menu -toimintoihin on tuotu uusia ominaisuuksia.