Nikon KeyMission 360 tallentaa 360 asteen 4k uhd -videoita

Action-kameroiden suosio jatkaa kasvuaan, joten ei ole ihme, että Nikon aikoo lähteä mukaan kisaan omalla mallistollaan. Ensimmäinen action-kamera Nikon KeyMission 360 ja sitä varten suunnitellut lisävarusteet saapuvat kauppoihin keväällä 2016.

01_Nikon_KeyMission360_etuKuten nimestäkin voi päätellä, Nikon KeyMission 360 tallentaa todenmukaista 360 asteen 4k ultra hd -videokuvaa. Suurin nopeus on 24 ruutua sekunnissa. Kameran edessä ja takana on kuvakennon ja objektiivin yhdistelmä, ja kummaltakin puolelta tallennetut näkymät yhdistetään kamerassa todellisuutta vastaavaksi 360 asteen kuvaksi

Erilaisten tekniikoiden yhdistäminen samaan kameraan on tärkeä ja tervetullut edistysaskel action-kameramarkkinoilla. Niinpä esimerkiksi aidontuntuista 360 asteen videokuvaa tallentavalle kuluttajahintaluokan kameralle on varmasti kysyntää. Videoiden lisäksi KeyMission 360 tallentaa myös valokuvia.

Nikon KeyMission 360 on suunniteltu haastaviin olosuhteisiin. Se on vesitiivis 30 metrin syvyyteen saakka ilman erillistä koteloa. Erittäin lujatekoinen kamera kestää myös pölyä, iskuja ja alhaisia lämpötiloja.

Elektroninen tärinänvaimennus tuottaa valmistajan mukaan terävää ja tarkkaa videokuvaa myös liikkeellä oltaessa. Vaimennus otetaan käyttöön sovelluksen kautta videota katseltaessa.

Lisätietoja löytää valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta.

02_Nikon_KeyMission360_sivu

03_Nikon_KeyMission360_ylä