LG G5 ja ystävät erottuvat älypuhelimien valtavirrasta

LG G5 -huippumalli julkistettiin odotetusti Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa. Puhelin erottuu kilpailijoista modulaarisen rakenteensa ja kaksilinssisen kameransa avulla.

01_LG_G5_avausLG G5 sisältää niin sanotun magic slot -moduulipaikan. Toisin sanoen puhelimen pohjan voi irrottaa ja korvata lisäosalla, joka on tehty johonkin erityiseen tarkoitukseen. Näitä lisäosia eli moduuleita kutsutaan nimellä Friends.

Moduuleita ja tarvikkeita

Yhdessä LG G5 -puhelimen kanssa esiteltiin kaksi moduulia. Valo- ja videokuvaajille suunnattu Cam Plus sisältää muun muassa suljinpainikkeen ja muita kameran hallintaa helpottavia näppäimiä sekä 1200 milliampeeritunnin lisäakun. Samalla se tarjoaa tukevamman kuvausotteen.

Hifi Plus on puolestaan suunniteltu yhdessä tanskalaisen Bang & Olufsenin kanssa. Se sisältää 32-bittisen ja 384 kHz:n näytetaajuudella toimivan d/a-muuntimen. Moduuli kiinnostanee vaativia hifiharrastajia.

Magic slot -paikkaan kiinnitettävien moduulien lisäksi LG G5:een tuodaan runsaasti muitakin lisävarusteita. Musiikinystäville tarjotaan langattomia kuulokkeita sekä BeoPlay-nappikuulokkeita, ja lennokkien ohjaamiseen on erityinen kaukosäädin. Trendikkäin varuste lienee kuitenkin 360 asteen videokamera Cam 360 ja sitä tukevat 360 VR -lasit.

04_LG_360_CamLG Cam 360 sisältää kaksi 13 megapikselin kameraa. Kun niiden kuvat yhdistetään, saadaan teräväpiirtoinen 360 asteen kuva. Kamerassa on oma 1200 milliampeeritunnin akku. Videoita voi katsoa joko yhteensopivalla internetselaimella tai 360 VR -laseilla, jotka liitetään LG G5:een usb-kaapelilla.

Kiinnostava kaksoiskamera

Puhelimen tekniikka jäi julkistuksen yhteydessä tavallista vähemmälle huomiolle, koska show keskittyi moduuleihin ja varusteisiin. Suorituskyvyssä ei kuitenkaan ole huomauttamista, ja toki myös itse puhelin tarjoaa kiinnostavia uusia ominaisuuksia.

Valokuvat tallennetaan yhtä aikaa kahdella rinnakkain sijoitetulla kameralla. Toinen sisältää 16 megapikselin kennon ja f/1,8-valovoimaisen objektiivin, jonka kuvakulma on 78 astetta. Toinen kamera taas katsoo maailmaa 135 asteen laajakulman läpi. Sen tarkkuus on 8 megapikseliä ja objektiivin valovoima f/2,4.

Kun kameroiden kuvia yhdistetään puhelimessa, saadaan aikaan näyttäviä tehosteita ja uudenlaisia näkymiä. Kameroiden alapuolella on sormenjälkitunnistin, joka toimii samalla virtakytkimenä.

Tärkeimmät tiedot aina esillä

Puhelimen 5,3 tuuman nestekidenäytön tarkkuus on 2560 x 1440 pistettä (554 ppi). Tärkeimmät tiedot kuten kellon ja päiväyksen saa näkymään jatkuvasti. Virrankulutuksen minimoimiseksi LG on toteuttanut näytönohjainpiirin muistin ja virransäästötoiminnon siten, että taustavalo valaisee vain pienen osan koko näytöstä. Näyttö käyttää silloin ainoastaan 0,8 prosenttia akun varauksesta tunnissa.

LG G5 perustuu Snapdragon 820 -piirisarjaan. Muistia on 4 ja tallennustilaa 32 gigatavua. Tallennustila on laajennettavissa micro sd -muistikorteilla. Puhelimen mitat ovat 150 x 8 x 74 mm ja paino 159 grammaa. Akun kapasiteetiksi luvataan 2800 milliampeerituntia. Akku ladataan usb type-c -liitännän kautta. Käyttöjärjestelmä on Android 6.0 Marshmallow.

LG G5 on tulossa kauppoihin 15. huhtikuuta noin 700 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta.

02_LG_G5_Friends