Panasonicilta kaksi pientä ja kevyttä kovanpaikan puhelintablettia

Panasonic esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa maailman keveimmät täysin lujitetut tabletit. Vain noin 280 grammaa painavissa laitteissa on 4,7 tuuman kosketusnäyttö, kahdella sim-korttipaikalla varustettu puhelin, kattavat datayhteydet, runsaat liitännät ja viivakoodinlukija.

01_Toughpad_FZ-F1_avausPanasonic Toughpad FZ-F1 hyödyntää Windows 10 IoT Mobile Enterprise -käyttöjärjestelmää, ja FZ-N1 toimii puolestaan Android 5.1.1:n voimalla. Kumpikin laite sietää pudotuksen 1,8 metrin korkeudelta. Tabletit on suojattu pölyltä ja kosteudelta IP67-luokituksen mukaisesti, joten ne kestävät hetkellisen upottamisen veteen.

Hd-tasoista 4,7 tuuman monikosketusnäyttöä on helppo lukea kirkkaassakin auringonpaisteessa, ja se toimii myös sateessa ja hansikkaat kädessä. Tarkkaa piirtämistä tai allekirjoituksia varten saa lisävarusteena joko passiivisen tai aktiivisen kynän.

Takana sijaitsevan 2D-viivakoodinlukijan muotoilun ansiosta laitetta on valmistajan mukaan helppo käyttää yhdellä kädellä. Viivakoodinlukija on asetettu sellaiseen kulmaan, että näyttöä voi tarkkailla viivakoodin luennan aikana. Muotoilu myös vähentää rasitusvammojen vaaraa, koska kyynärpäätä tai rannetta ei tarvitse taivuttaa viivakoodia lukiessa.

Puhetta ja dataa

Panasonic Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 on varustettu sekä 4g lte että 3g data- ja puheyhteyksillä. Laitteissa on kaksi micro sim -korttipaikkaa. Kolme mikrofonia vaimentavat taustamelua ja kaksi kaiutinta tuottavat jopa 100 dBA:n äänenvoimakkuuden, joten puhelut onnistuvat myös meluisassa ympäristössä.

02_Toughpad_FZ-N1_kamera

Langattomista yhteyksistä huolehtivat wlan, bluetooth ja nfc. Takana on 8 megapikselin ja edessä 5 megapikselin kamera videopuheluja varten. Laitteessa on myös micro usb -liitäntä ja micro sd-korttipaikka.

Windows tai Android

Panasonic Toughpad FZ-F1 on yksi ensimmäisistä laitteista, joka hyödyntää Windows 10 IoT Mobile Enterprise -käyttöjärjestelmää. Toughpad FZ-N1:n Android 5.1.1 -versio sisältää puolestaan Android for Work -toiminnot. Niiden avulla it-osastot voivat erottaa työssä tarvittavat ja käyttäjien henkilökohtaiset tiedot ja sovellukset, mikä helpottaa hallintoa ja lisää tietoturvaa.

Suorittimena hyrrää Qualcomm Snapdragon Quad-core CPU 2 gigatavun muistilla. Laitteissa on 16 gigatavua tallennustilaa.

Vaihdettava akku

Tabletit toimivat perusakulla jopa kahdeksan tuntia, ja lisävarusteena saatava tehoakku tuo jopa 16 tunnin käyttöajan. Akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä. Uusiin tabletteihin saa oman autotelineen, jossa irrotus ja kiinnitys onnistuu yhdellä kädellä.

Muita lisävarusteita ovat pöytätelakka, latausteline ja käsihihna. Verkkolaitteet sopivat yhteen aiempien 5-tuumaisten Toughpad-mallien FZ-X1 ja FZ-E1 kanssa.

Hinnat ja saatavuus

Panasonic Toughpad FZ-N1 Android 5.1.1 -tabletti on saatavilla kesäkuussa 2016. Toughpad FZ-F1 Windows 10 IoT Mobile Enterprise -malli tulee myyntiin vuoden toisella puoliskolla. Molempien mallien verottomaksi hinnaksi arvioidaan noin 1800 euroa. Laitteilla on kolmen vuoden takuu.

03_Toughpad FZ-F1_laturi