Älykkäitä tarvikkeita Sony Xperia X -puhelimiin

Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa esiteltyjä Sony Xperia X -puhelimia täydennetään älykkäillä lisävarusteilla. Niitä ovat muun muassa projektori, päivän tapahtumat tallentava kamera ja autoon sopiva bluetooth-moduuli.

01_Xperia_EyeXperia Eye -kameralla päivän tapahtumat saa talteen kätevästi ja laadukkaasti. Pientä ja kevyttä 21 megapikselin kameraa voi kantaa kaulassa tai sen voi kiinnittää paitaan. Kiinnostavimmat tapahtumat jaetaan 4k- ja livestream-tekniikoilla. Laajakulmainen objektiivi tuottaa luontevan kuva-alan. Älykäs automatiikka käyttää kuvien tallennuksessa apuna ääntä ja kasvonilmeitä

02a_Xperia_EarXperia Ear on uuden sukupolven langaton nappikuuloke. Se auttaa pysymään ajan tasalla ympäristön tapahtumista pitämättä älypuhelinta koko ajan käsillä. Liikkeellä oltaessa Xperia Ear kertoo hyödyllistä tietoa kuten päivän aikataulun, säätilan sekä uutiset. Kuulokkeen välittämien äänikomentojen avulla on lisäksi mahdollista pyytää älypuhelinta soittamaan puheluita, opastamaan liikkumisessa ja tekemään Google-hakuja tai muistiinpanoja.

02b_Xperia_Ear

Xperia Ear yhdistetään Android-puhelimeen helposti nfc-tekniikan tukemalla bluetooth-yhteydellä. Akun luvataan kestävän koko päivän, ja se ladataan taskussa tai laukussa pidettävällä pienessä säilytyskotelossa.

Xperia Projector vie perheen seinäkalenterin digitaaliaikaan. Xperia Projector heijastaa seinälle interaktiivisen kuvan, jolloin koko perhe voi jakaa sen avulla uutisensa ja menonsa toisilleen. Xperia Projectoria ohjataan koskettamalla, liikkeillä ja äänikomennoin aivan kuten tavallista älypuhelinta.

03b_Xperia_AgentXperia Agent on ohjelmoitu muistamaan tietoja omistajastaan sekä hänen profiilistaan ja kiinnostuksensa kohteista ja jakamaan niiden perusteella hyödyllisiä tietoja ja suosituksia. Xperia Agent tottelee äänikomentoja. Sen kautta voi hallita myös muuta kodin elektroniikkaa. Xperia Agent sisältää kameran ja projektorin, joka Xperia Projectorin tavoin heijastaa sisällön mille tahansa tasaiselle pinnalle.

Xperia-konseptien lisäksi markkinoille tuodaan autoon tarkoitettu Bluetooth-moduuli, RM-X7BT, jolla on helppo hallita älypuhelinta ja toistaa musiikkia ajon aikana. Moduulin avulla voi selata suosikkikappaleita, soittaa hands free -puheluita ja vastaanottaa navigointiohjeita älypuhelinta käsittelemättä.