Sony World Photography Awards -kilpailun Suomen sarjan voittaja on valittu

Suomalainen valokuvaaja Matti Virtanen (32) on valittu tänään Suomen kansallisen sarjan voittajaksi suuressa Sony World Photography Awards -valokuvakilpailussa.

01_Mushrooms_Sony_wpa_avausVoittajakuva ”Mushrooms” (sienet) valittiin parhaaksi yksittäiseksi suomalaisen kuvaajan ottamaksi valokuvaksi kaikkien kilpailun kymmeneen avoimeen sarjaan osallistuneiden keskuudesta. Päivätyönään tietotekniikka-alalla Jyväskylässä työskentelevä Virtanen voitti kinokoon kennolla varustetun Sony α7 II -järjestelmäkameran.

Voittajakuva tulee esille osana World Photography Awards -näyttelyä Somerset Houseen Lontooseen 22.4.–8.5. Lisäksi kuva julkaistaan tämänvuotisessa Sony World Photography Awards -kirjassa.

Näyttelyssä ovat esillä kaikki voittokuvat sekä loppukilpailuun valitut kuvat ammattilaissarjasta, avoimesta sarjasta sekä nuorten sarjasta. Lisäksi näyttely on taidevalokuvaajakaksikko RongRongin ja Inrin (Kiina/Japani) ensimmäinen suuri näyttely Euroopassa. Kaksikko palkittiin omistautumisestaan valokuvaukselle Outstanding Contribution to Photography -palkinnolla.

Mushrooms-voittajakuva on upea makrokuva sienirykelmästä, johon auringon säteet osuvat kauniisti.

”Olin ällikällä lyöty, kun sain sähköpostin kansallisen sarjan voitosta. Olen täysin itseoppinut valokuvaaja ja olen harrastanut valokuvausta vasta kaksi vuotta, joten voitto oli täysin odottamaton”, Matti Virtanen kommentoi voittoaan.

Suomen kansallisen sarjan toiseksi ja kolmanneksi nousivat Ville Junttila kuvallaan ”Ice fishers” (pilkkijät) ja Mikko Juntunen kuvallaan ”Night lights” (yön valot)

Kansallisessa sarjassa palkitaan paras paikallisen valokuvaajan ottama yksittäinen valokuva. Sarja on käynnissä 60 eri maassa ympäri maailmaa ulottuen Argentiinasta Australiaan. Sarja on avoin kaikentasoisille valokuvaajille.

Kaikkien 60 kansallisen sarjan voittajat julkistettiin tänään. Voittokuvat ovat katsottavissa osoitteessa www.worldphoto.org