Tehokas Apple iPhone SE neljän tuuman näytöllä

Tänään esitelty Apple iPhone SE sisältää tehokaan A9-sirun ja 12 megapikselin kameran, jotka ovat tuttuja kalliimmasta iPhone 6S:stä. Näyttö on vastaavasti pienempi eli nelituumainen. Edeltävään 4 tuuman näytöllä varustettuun iPhone 5S:ään verrattuna uusi SE on huomattavasti nopeampi ja tehokkaampi.

01_iPhone_SE_avausUlkonäöltään SE muistuttaa vanhempia iPhone-malleja kuten 5S:ää. Värejä on kuitenkin 6S:n tapaan neljä, eli hopea, tähtiharmaa, kulta ja ruusukulta. Puhelinta saa 16 ja 64 gigatavun muistilla. Hinnat ovat vastaavasti noin 500 ja 600 euroa. Apple iPhone SE:tä odotetaan Suomeen huhtikuussa. Ennakkotilaukset alkavat 29. maaliskuuta.

Neljän tuuman näyttö koostuu 1136 x 640 kuvapisteestä (326 ppi), ja sen luvataan kattavan täysi srgb-väriavaruus. Kahdentoista megapikselin kamera tallentaa valokuvien lisäksi 4k-videoita nopeudella 30 ruutua sekunnissa. Täyteen teräväpiirtotarkkuuteen yltävä hidastus onnistuu nopeudella 120 ruutua sekunnissa.

Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.