Sony tuo musaa kesään bassosta tinkimättä

Sony laajentaa tuhdin bassotoiston ystäville tehtyä Extra Bass -mallistoaan. Extra Bass -tekniikka oli aiemmin käytössä vain kuulokkeissa, mutta nyt se tuodaan myös langattomiin bluetooth-kaiuttimiin.

01_Sony_SRS_XB3_avausSony Extra Bass hyödyntää tarkoin valittuja materiaaleja sekä digitaalista signaalinkäsittelyä (dsp), joka säätää sointia musiikin sisällön sekä kaiuttimen tai kuulokkeiden ominaisuuksien mukaan. Näin bassotoisto saadaan kuulostamaan tukevalta ja napakalta ilman, että esimerkiksi pienen langattoman kaiuttimen bassoelementit ja vahvistin kuormittuvat liikaa. Siksi sointi on yhtä aikaa sekä tukeva että puhdas.

Image converted using ifftoany

Sony GTK-XB7 (380 €) on kahdella 16 cm:n bassoelementillä varustettu tehopakkaus. Langaton kaiutin soi yhtä hyvin sekä pysty- että vaaka-asennossa. Bluetooth-yhteyden lisäksi musiikin saa kuuluviin usb-liitännästä sekä 3,5 mm:n linjatuloon kytketystä musiikkisoittimesta tai muusta laitteesta.

Älypuhelimen tai taulutietokoneen akun voi ladata kaiuttimesta usb-liitännän kautta. Kaiken kruunaa musiikin mukaan sykkivä valaistus. Kaiuttimen mitat ovat 32 x 65 x 34 cm ja paino 12 kiloa. Kantokahvat helpottavat kuljettamista. Useampia GTK-XB7-kaiuttimia voi kytkeä yhteen langattomasti. Värivaihtoehtoja on kolme.

03_Sony_SRS-XB3

Sony SRS-XB3 (190 €) on roiskevesitiivis (ipx5) langaton kaiutin. Laadukas 48 millimetrin kaiutinelementti tuottaa napakan bassotoiston vaikka rantabileisiin. Kaiutin painaa 930 grammaa, joten se kulkee kätevästi mukana. Akun luvataan riittävän 24 tunnin kuunteluun. Näin juhlia voi jatkaa vaikka aamuun asti. Värivaihtoehtoja on neljä.

Bluetooth-yhteys musiikkilähteenä toimivaan älypuhelimeen syntyy kätevästi nfc-tekniikan avustamana. Kaksi kaiutinta voi liittää yhteen langattomasti, jolloin ääni on entistäkin parempi. Double-tilassa samaa musiikkia toistetaan kahdesta kaiuttimesta yhtä aikaa. Stereo-tilassa kaiuttimien väliin avautuu aito stereovaikutelma.

04_Sony_SRS_XB2

Sony SRS-XB2 (130 €) on XB3:n pikkusisko. Kämmenelle mahtuva langaton kaiutin sisältää 42 mm:n kokoisen kokoäänialueen kaiutinelementin. Akun luvataan riittävän 12 tunnin kuunteluun. Värivaihtoehtoja on neljä.

Sony MDR-XB650BT (145 €) -kuulokkeet toistavat musiikin langattomasti bluetooth-yhteydellä. Extra Bass -materiaaleihin perustuvat 30 mm:n elementit ja matalia taajuuksia korostavat akustiset rakenteet tuottavat tuhdin bassotoiston. Akun luvataan riittävän 30 tunnin kuunteluun. Värivaihtoehtoja on kolme.

05_Sony_MDR-XB650BT