Wilfa Vanilje valmistaa maukasta kotijäätelöä

Kesän suurin herkku on useimpien mielestä jäätelö. Sitä pystyy valmistamaan kotona helposti jäätelökoneella. Jäätelöä voi silloin tehdä omista suosikkimauista ja ottaa huomioon mahdolliset ruoka-allergiat, kuten laktoosi- ja kananmuna-allergia.

01_Wilfa_Vanilje_avausWilfa valmistaa kahta tehokasta ja laadukasta jäätelökonetta, jolla kesän suurin herkku valmistuu tunnissa. Automaattinen kompressori jäähdyttää ainekset samalla kun laite sekoittaa ne yhteen. Kompressorin ansiosta jäätelökulhoa tai aineksia ei tarvitse jäädyttää ennen valmistusta. Kannessa on lisäksi aukko, josta täytteitä voi lisätä valmistuksen aikana.

Jäätelökone on helppo puhdistaa sisältä esimerkiksi lämpimällä liinalla. Kaikki irrotettavat osat, lukuun ottamatta kulhoa, kestävät konepesun.

Wilfa on tehnyt yhteistyötä suositun Hyvän Olon Jäätelökirjan kirjoittaneen Virpi Mikkosen kanssa. Kirjan maidottomien, gluteenittomien ja sokerittomien reseptien toteutus onnistuu mainiosti Wilfan jäätelökoneilla.

Kannattaa myös muistaa, että itse tehty jäätelö ei sisällä lisäaineita, joita tehdasjäätelöissä käytetään helpottamaan tuotteen käsittelyä ja varastointia sekä parantamaan makua ja rakennetta.

02_Wilfa_Vanilje_tuoteWilfa Vanilje
HINTALUOKKA 350 euroa
KULHO 1,5 litraa
VALMISTUSAIKA 1 tunti, kompressori jäähdyttää valmistuksen aikana
KYLMÄNÄPITOAIKA 1 tunti
LÄMPÖTILA -18 – -35 astetta
PINTA harjattua terästä
MUUTA ajastin, näyttö, osat irrotettavissa puhdistusta varten
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

03_Wilfa_Vanilje_XL_tuotWilfa Vanilje XL
HINTALUOKKA 450 euroa
KULHO 2,0 litraa
VALMISTUSAIKA 1 tunti, kompressori jäähdyttää valmistuksen aikana
KYLMÄNÄPITOAIKA 1 tunti
PINTA harjattua terästä
MUUTA ajastin, näyttö, osat irrotettavissa puhdistusta varten
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

04_Wilfa_jäätelöresepti 

Mansikka-Raparperijäätelö

Raparperi on ehdoton kesäherkku ja se on ihanaa sellaisenaankin. Mutta kun sen yhdistää mansikan ja kookoksen kanssa ja nauttii jäätelönä – kesän ykkösherkku on syntynyt, toteaa Hyvän Olon Jäätelökirjan kirjoittaja Virpi Mikkonen.

Alla on Virpin ihanan kesäisen mansikka-raparperijäätelön ohje:

1 iso raparperin varsi
2,5 dl tuoreita mansikoita + muutama tarjoiluun
1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
1 rkl cashew-voita (tai kookosvoita)
1 rkl neitsytkookosöljyä
3–5 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai esimerkiksi kookossiirappia)
1⁄2 tl vaniljauutetta

Huuhtaise raparperin varsi, kuori tarvittaessa ja pilko pieniksi paloiksi. Pese myös mansikat ja poista kannat. Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi valkoinen, paksu aines tehosekoittimeen. Lisää raparperit, cashew-voi, kookosöljy, hunaja, vanilja sekä puolet mansikoista tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes saat kermaisen, sileän seoksen. Maista, ja lisää makeutusta tarvittaessa.

Valmistus jäätelökoneella

Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö laitteen ohjeiden mukaan. Pilko jäljelle jääneet mansikat pieniksi paloiksi. Juuri ennen kuin jäätelö on valmista, lisää joukkoon pilkotut mansikat.

Valmistus ilman jäätelökonetta

Pilko jäljelle jääneet mansikat pieniksi paloiksi. Kaada jäätelöseos pakastuksen kestävään astiaan ja sekoita joukkoon mansikat. Pakasta noin 3 tuntia, sekoittaen huolellisesti aina 30 minuutin välein. Kun jäätelö on tarpeeksi kiinteää, kaavi siitä palloja, tarjoile tuoreiden mansikoiden kera ja nauti ihanasta kesäherkusta!