Suomen parhaan valokuvaajan metsästys vuodelle 2017 on käynnissä

Maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards saavuttaa tänä vuonna 10 vuoden iän. Kansainvälinen kilpailu jakautuu neljään sarjaan: ammattilaiset, opiskelijat, nuoret sekä avoin sarja. Kansallisessa sarjassa etsitään Suomen parasta valokuvaajaa.

01_Sony_World_Photography_2017_VirtanenKaikille valokuvaajille avoin kilpailu on lunastanut paikkansa tunnettuna valokuva-alan auktoriteettina. Kilpailussa pärjääminen ja loppukilpailuun suoriutuminen ovat merkittäviä saavutuksia myös valokuvaajien uran kannalta.

Joka vuosi kilpailu kerää sekä aloittelevia lahjakkuuksia että rautaisia ammattilaisia esittelemään vuoden vaikuttavampia valokuvatöitä kansainväliselle yleisölle.

– Olin ällikällä lyöty, kun sain sähköpostin kansallisen sarjan voitosta. Olen itseoppinut valokuvaaja ja olen harrastanut valokuvausta vasta kaksi vuotta, joten voitto oli täysin odottamaton, kommentoi vuoden 2016 Suomen kansallisen sarjan voittaja Matti Virtanen (32) menestystään. Matin voittajakuva on nimeltään ”Mushrooms” eli sienet.

"Some of us came into this world trough the back door. Our lives are in stark contrast, yet we see the same stars. We are not so different after all". These are the words from one of the glue boys in the streets of Kitale in Kenya. Happiness, sorrow and hope are all proportional to our own environment. At the garbage tip in Kitale many children spend their days looking for food. Some of them may have a mother or father that is incapable of taking care of them and some may be orphans. During the cold nights a lot of them sleep under a piece of plastic. In order to forget about the hunger and chilly winds at night they turn to glue, which they inhale in order to forget. Their world is very different from mine and they have to grow up too fast and learn how to survive in a harsh world. These people form intimate and caring relationships amongst each other, because they have never been loved by the outside world. Even if someone manages to get out of the streets, the love for the children left behind never fades. They always return to the streets to help and care for these children. As I grew up in Kenya, I got to see the best of both worlds. In the middle of what we in Finland would call misery, I found nothing but joy and I couldn't help but think that many of us have a lot to learn from the children of Kenya's streets. The series is taken by Sofia Jern in Kitale, Kenya in February 2016 and is consisting of nine photographs.

Kansainvälistä huomiota saavuttaneista suomalaisista osallistujista mainittakoon vuoden 2016 opiskelijasarjan voittaja Sofia Jern (23). Hänen kuvasarjansa ”The Glue Boys” kertoo Kitalen kaduilla Keniassa asuvista lapsista, jotka turvautuvat liiman haisteluun unohtaakseen elämän karun todellisuuden.

Kilpailun jokaiseen neljään eri sarjaan, ammattilaiset, opiskelijat, avoin ja nuoriso, voi osallistua ilmaiseksi osoitteessa www.worldphoto.org. Suomen kansalliseen sarjaan hyväksytään kaikki Suomen kansallisuudella osallistuvat työt kilpailun kymmenestä eri kategoriasta.

Kansallisen sarjan voittajalle on tiedossa Sonyn uusimpia valokuvausvälineitä. Vuoden paras valokuvaaja -tittelin voittaja palkitaan valokuvauskaluston lisäksi 25 000 dollarin palkinnolla.

Tarkemmat kuvaukset eri kategorioista ammattilaisten, nuorten, opiskelijoiden ja avoimessa sarjassa löytää englanniksi täältä.