Huippuluokan laajakulma Panasonic-järjestelmäkameroihin

Micro four thirds -järjestelmän jo entuudestaan kattava objektiivivalikoima täydentyi tänään Panasonic Leica DG Summilux 12mm/F1.4 ASPH -laajakulmalla. Uutuus soveltuu mainiosti esimerkiksi maisemien sekä sisänäkymien kuvaamiseen.

01_Panasonic_H-X012_avausMetallirunkoisen ja roiskevesitiiviin objektiivin kuvakulma vastaa 24 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/1,4. Uutuus pääsee oikeuksiinsa sääsuojattujen järjestelmäkameroiden, kuten Panasonic Lumix GX8:n kanssa. Objektiivi painaa 335 grammaa, ja siinä on 62 mm:n suodinkierre. Käsintarkennus onnistuu tukevasta renkaasta. Myös aukon voi asettaa omasta renkaastaan.

Askelmoottoriin perustuvan tarkennuksen luvataan toimivan nopeasti yhdessä Panasonicin G-kameroiden kontrastimittauksen kanssa. Objektiivi tukee myös uusimpien G-runkojen 240 ruutua sekunnissa etenevää kennon luentaa. Videoita kuvattaessa tarkennus etenee valmistajan mukaan sujuvasti ja hiljaisesti.

Objektiivi koostuu 15 elementistä 12 ryhmässä. Linsseistä kaksi on asfäärisiä, ja kolmessa valo taittuu erityisen vähän. Vääristymät ja erottelu ovat valmistajan mukaan huippuluokkaa myös kuva-alan reunoilla. Tausta pehmenee kauniisti f/1,4-valovoiman ja 9-lamellisen himmentimen ansiosta.

Panasonic Leica DG Summilux 12mm/F1.4 ASPH tulee kauppoihin kesällä noin 1690 euron hintaan. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

02_Panasonic_H-X012_sivu