LG osallistuu taisteluun ruokahävikkiä vastaan

Ruokahävikkiin kiinnitetään runsaasti huomiota sekä vähittäiskaupassa että kotikeittiöissä. LG kertoo osallistuvansa ruokahävikin vähentämiseen kehittämällä jääkaappeihin toimintoja, joiden ansiosta ruoka säilyy pidempään ja hävikki vähenee.

01_LG_hävikki_avausTilastot osoittavat, että raaka-aineita menee hukkaan elintarviketeollisuuden lisäksi myös kotitalouksissa. Hävikin vähentämisestä hyötyvät sekä ympäristö että oma lompakko. Siksi myös LG on päättänyt uusimpien jääkaappilanseeraustensa myötä käydä taisteluun ruokahävikkiä vastaan.

Viimeisimpien tilastotietojen mukaan suomalaiset heittävät vuoden aikana pois noin 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa henkeä kohden. Se käy kalliiksi sekä kotitalouksille että ympäristölle. Ruokahävikin vähentäminen vaikuttaisi myös hiilidioksidipäästöihin, jarruttaisi kasvihuoneilmiötä, ilmakehän lämpenemistä sekä säästäisi raaka-ainevaroja.

Ruoat pidempään tuoreina

LG-jääkaappipakastinten älykkäät toiminnot vähentävät valmistajan mukaan ruokahävikkiä. Uusissa malleissa on muun muassa NatureFresh-järjestelmä, jonka luvataan pitävän ruoka tuoreena pidempään kuin tavallisissa jääkaapeissa.

Järjestelmän osia ovat FreshBalancer, FreshConverter, Multi Air Flow ja Total No Frost. Niiden ansiosta eri elintarvikkeet, esimerkiksi hedelmät ja vihannekset, on mahdollista säilyttää juuri niille sopivissa kosteus- ja lämpötilaoloissa. LG kannustaa myös hyödyntämään jääkaapin sisällön paremmin laatimalla ruokalistan viikoksi kerrallaan.

– LG:n kehittämät uudet jääkaappipakastimet pitävät ruoat pidempään tuoreina ja vähentävät siten ruokahävikkiä kotikeittiöissä. Toivomme, että NatureFresh-järjestelmämme kannustaa säilyttämään ruoat optimaalisella tavalla ja nauttimaan niistä niiden ollessa parhaimmillaan. Lisäksi julkaisemme koko kesän ajan vinkkejä ilmastomyönteisiin valintoihin sosiaalisessa mediassa, toteaa LG Electronics Home Appliances -liiketoimintaosion Pohjoismaiden markkinointijohtaja Daniel Lamborn.

02_LG_hävikki_tuote