Dyson Cinetic Big Ball – imuri täynnä uusia oivalluksia

Dyson Cinetic Big Ball irrottaa pölyn ja lian imurin läpi virtaavasta ilmasta Radial-syklonitekniikan avulla. Sen lisäksi, ettei imuriin tarvitse ostaa pölypusseja, myöskään suodattimia ei ole tarpeen vaihtaa eikä edes pestä.

01_Dyson_Cinetc_avaus Imuri sisältää 28 kappaletta kahteen kerrokseen aseteltua syklonia, jotka tuottavat suuren keskipakoisvoiman. Siksi se vangitsee entistä enemmän hienojakoista pölyä ja allergeeneja läpinäkyvään pölysäiliöönsä. Imurissa on hepa-suodatin

Pölysäiliö on helppo ja hygieeninen tyhjentää. Uuden tyhjennysmekanismin ansiosta syklonin väliin ei jää roskia tai pölypalloja. Säiliön tilavuus 1,8 litraa, ja se on valmistettu kestävistä materiaaleista, eli abs-muovista ja polykarbonaatista.

02_dysson_Cinetic_säiliö

Pätevä pallorakenne

Imuri kulkee eteenpäin pallon muotoisen rungon varassa. Siksi se seuraa käyttäjäänsä luontevasti ja kääntyy ympäri jopa paikoillaan. Tasapainotetun rungon ansiosta imuri nousee kaaduttuaan itsestään takaisin pystyyn, mikä nopeuttaa imurointia ja tekee siitä vähemmän vaivalloista.

03_Dyson_Cinetic_kaatuminen 2Uuden, nivelletyn kahvan ansiosta joka nurkan siivous on valmistajan mukaan helppoa ja vaivatonta. Varren kahva kiertyy nyt kolmeen suuntaan ja kääntyy 360 astetta. Letku ja putki asettuvat nekin entistä mukavammin parkkipidikkeeseen, ja putki on myös pidempi kuin aiemmissa malleissa.

Kaksi rinnakkaismallia

Dyson Cinetic Big Ball -imurista on saatavana Musclehead- ja Animalpro-versiot. Jälkimmäinen sisältää laajemman valikoiman suulakkeita, kuten hiilikuituharjaksilla varustettu turbiinisuulake, joka irrottaa tehokkaasti esimerkiksi lemmikkien karvat matosta. Tanlge-free turbiinisuulake puhdistaa puolestaan huonekalut ja auton sisustan.

04_Dyson_Cinetic_TurbiinisuulakeKummankin imurin mukana toimitetaan Musclehead lattiasuulake, joka säätyy automaattisesti lattiapinnan tai maton mukaan säilyttäen samalla optimaalisen imutehon.

Dyson Cinetic Big Ball Musclehead maksaa noin 600 euroa ja Animalpro noin 700 euroa. Lisätietoja Dyson-imureista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Dyson Cinetic Big Ball
Energialuokka: E
Jatkuva imuteho: 250 AW
Moottorin teho: 1300 W
Äänitaso: 82 dB
Mitat: 34,7 x 39,9 x 30,8 cm
Paino: 7,64 kg
Ulottuvuus: 10,75 m (virtajohdon pituus 6,6 m)

05_Cinetic Big Ball Animal Pro