Sony julkisti uuden 4k ultra hd -televisiomallistonsa

Sonyn uhd-tv-valikoima laajenee viidellä Android-käyttöjärjestelmään perustuvalla uutuudella XD83, XD80, XD75, XD70 ja SD80. Niiden lisäksi malliston huipulle nousee Sonyn parasta kuvatekniikkaa sisältävä Z-sarja.

02_Sony_ZD9_avausHuippumalli ZD9 toistaa valmistajan mukaan entistä syvempää mustaa, kirkkaampia huippuvaloja ja aidompia värisävyjä. Upea kuvalaatu perustuu viimeisimpään 4k hdr X1 -suorittimeen, joka hyödyntää objektipohjaista hdr-uudelleenmasterointia, kaksoistietokantaprosessointia sekä Sonyn kehittämää super bit mapping -tekniikkaa. Suorittimen kerrotaan olevan 40 prosenttia nopeampi kuin edeltäjänsä.

Kehitystä on tapahtunut myös taustavalaistuksen kohdalla. Uusi backlight master drive -tekniikka mahdollistaa Sonyn mukaan poikkeuksellisen kontrastin sekä äärimmäisen tarkan ja laajan väriskaalan. Kuvan syvyyden, tekstuurin ja todentuntuisuuden vuoksi ZD9 tarjoaa katsojalle vaikuttavamman katseluelämyksen mitä koskaan on ollut saatavilla.

03_Sony_ZD9_takaSony ZD9 -televisioon saa lisävarusteena monenlaisia jalustoja ja kiinnikkeitä, ja se näyttää hyvältä myös takaa.

Sisältöä monesta lähteestä

Uudet perusmallit XD83, XD80, XD75, XD70 ja SD80 tukevat 4k-sisältöjen hdr-laajasävykuvaa joko suoraan tai myöhemmin saatavan ohjelmistopäivityksen jälkeen. Televisiot pystyvät myös muuntamaan tv-ohjelmien, elokuvalevyjen ja suoratoistopalveluiden pienemmän resoluution ultra hd -tarkkuudelle.

04_Sony_SD80Android-käyttöjärjestelmään perustuvat televisiot toistavat ohjelmaa muun muassa Netflix-, Yle Areena-, MTV Katsomo- ja YouTube-palveluista. Televisioon saa helposti myös älypuhelimen näyttämää sisältöä. Tarjolla on sekä suoralla että kaarevalla kuvaruudulla varustettuja malleja.

Huippumalli Sony ZD9 tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2016 aikana, ja 65-tuumaisen version hinta tulee olemaan Suomessa noin 5200 euroa. Muiden tuumakokojen ja tv-mallien hinnat julkistetaan myöhemmin.

05_Sony_ZD9_RMF_TX201E

06_Sony_ZD9_seinä