Nikonilta f/1,4-valovoimainen 105 mm:n muotokuvausobjektiivi

Tänään julkistettu AF-S Nikkor 105mm f/1.4E ED on markkinoiden ainut automaattitarkenteinen 105 mm:n objektiivi, jonka suurin aukko on f/1,4. Se on tehty etupäässä muoto- ja muotikuvausta varten.

02_Nikkor_105_14E_avausUusi AF-S Nikkor 105mm f/1.4E ED on Nikonin maineikkaan Nikkor 105mm f/2,5 -objektiivin varteenotettava seuraaja. Polttoväliltään 105-millinen objektiivi tarkentuu jopa yhden metrin etäisyydelle, joten sillä saa tiukasti rajattuja kasvokuvia rajaamatta otoksia jälkikäteen. Nikonin mukaan kohteet toistuvat yksityiskohtaisen tarkasti myös suurimmalla aukolla kuvattaessa.

Yhdeksänlehtinen pyöreä himmennin vähentää diffraktiota, joten kohteen osa-alueiden luvataan toistuvan tarkasti ja virheettömästi. Ultraäänimoottori mahdollistaa tasaisen, hiljaisen ja nopean tarkennuksen. Sähkömagneettinen aukonsäätömekanismi taas huolehtii siitä, että automaattinen valotussäätö toimii vakaasti myös nopeita kuvasarjoja tallennettaessa.

Nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia, ja  kolme erittäin pienen hajonnan ED-lasielementtiä vähentävät väriaberraatiota. Nikonin fluoripinnoitteen luvataan suojaavan etu- ja takalinssielementtejä sekä helpottavan niiden puhdistamista.

Nikon AF-S Nikkor 105mm f/1.4E ED tulee kauppoihin elokuun lopulla noin 2500 euron hintaan. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

03_Nikkor_105_14E_D810