Sony nappasi palkinnon viidessä EISA Award -kategoriassa vuonna 2016

European Imaging and Sound Association (EISA) on palkinnut Sonyn viidessä kategoriassa vuonna 2016. Alan toimittajista koostuva kansainvälinen EISA-komitea arvioi vuosittain suuren määrän tekniikkaa, ja palkitsee parhaaksi katsomansa tuotteet EISA Award -valinnalla. Oheiset kuvaukset palkituista Sony-kuvaustuotteista on laatinut Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin. Kamera-lehti on Suomen edustaja EISA Photo Expert Group -palkintoraadissa.

Vuoden 2016-2017 premium-luokan kompaktikamera Euroopassa: Sony DSC-RX1R II01_Sony_EISA_2016_RX1RII

Sony Cyber-shot DSC-RX1R II yhdistää 42,4 megapikselin täyden koon kennon ja korkealaatuisen kiinteäpolttovälisen Zeiss Sonnar T* 35 mm F2 -objektiivin. Kamerassa on maailman ensimmäinen mukautuva optinen alipäästösuodatin. Se yhdessä kennon kanssa tuottaa upean kuvanlaadun, laajan dynamiikan ja erittäin matalan kohinatason.

Fast Hybrid AF -tarkennus kehittyneine vaihe- ja kontrastintunnistuksineen takaa veitsenterävät kuvat, ja nopea BIONZ X -prosessori varmistaa, että yhtään kuvaushetkeä ei menetetä. Sisään vedettävä elektroninen xga oled tru-finder -etsin ja kääntyvä lcd-näyttö tarjoavat vapauden kuvata kaikista mahdollista kuvauskulmista. Tämä premium-kompakti ansaitsee tulla palkituksi, katsoipa asiaa mistä kulmasta tahansa, Vivolin kertoo valintaperusteista.

 

Vuoden 2016-2017 valokuva- ja videokamera Euroopassa: Sony α7S II

02_Sony_EISA_2016_a7s_II

Sony α7S II -järjestelmäkamera on ammattilaisille oikea väline luoda laadukkaita videoita ja valokuvia kaikissa kuvaustilanteissa. Sen 12,2 miljoonan pikselin täyden koon Exmor cmos -kenno mahdollistaa korkean herkkyyden hyödyntämisen kuvauksessa.

Suurin herkkyys on ISO 409600. Kameran korkea dynamiikka ja viisiakselinen sisäinen kuvanvakaaja takaavat, että ammattivideokuvaaja ei joudu tekemään kompromisseja kuvanlaadun suhteen.

Lisäksi 4k-elokuva on mahdollista tallentaa kameran muistikortille full frame -muodossa kennon koko pikselimäärä hyödyntäen. Kameran fast intelligent af -tarkennusjärjestelmä loistaa nopeudessa ja tarkkuudessa ja takaa upeat ja terävät kuvat jopa miltei pimeässä, Vivolin kertoo.

 

Vuoden 2016–2017 edistyneen harrastajan peilitön järjestelmäkamera Euroopassa: Sony α6300

03_Sony_EISA_2016ILCE-6300

Uudessa Sony α6300 -kamerassa Sony on kehittänyt hyvin suositun α6000-kameransa vieläkin paremmaksi. Kompakti, kevyt muotoilu on säilynyt. Sony α6300:n automaattitarkennus on salamannopea (0,05 sekuntia) hybridi-af:n 425 automaattitarkennuspisteen ja kohdetta seuraavan 4D-tarkennuksen ansiosta.

Kameralla voi kuvata ammattiluokan 4k-videokuvaa, ja laite on sääsuojattu. Uusi 24,2 miljoonan pikselin vi Exmor cmos -kenno tuottaa hyvän kuvanlaadun jopa hämärässä. Myös videokuvan laatu on erinomainen. Kääntyvä kolmetuumainen 921000 kuvapisteen nestekidenäyttö ja kirkas 2,36 miljoonan pisteen oled-etsin pysyvät nopeasti liikkuvien kohteiden vauhdissa, jopa 11 otoksen sekuntikuvausnopeudella, Vivolin sanoo.

 

Vuoden 2016-2017 peilittömän järjestelmäkameran ammattiobjektiivi Euroopassa: Sony SEL85F14GM

04_Sony_EISA_2016SEL85F14GM

Sony FE 85 mm F1.4 GM -teleobjektiivin suosio on taattu kunnianhimoisten muotokuvaajien keskuudessa. Sen optinen suunnittelu ja erityisen taittokertoimen omaavien linssielementtien käyttö takaavat erittäin korkean erottelutarkkuuden, joka on yksi nykyisten kameroiden perusominaisuuksista.

11-lehtinen himmennin tarjoaa pyöreän aukon kautta kauniin bokehin, ja Sonyn Nano AR Coating -linssipinnoite vähentää heijastumia ja haamukuvia vastavaloon kuvattaessa. Renkaan muotoinen ssm-tarkennusmoottori, jossa on kaksi asentoanturia, varmistaa nopean ja täsmällisen automaattitarkennuksen. Kuten ammattilaisille suunnitellulta objektiivilta on lupa odottaa, Sony FE 85mm F1.4 GM on pöly- ja kosteussuojattu, Vivolin avaa valintaperusteita.

 

Auton HD-äänentoistojärjestelmä Euroopassa 2016-2017: Sony RSX-GS9

06_Sony_EISA_2016_RSX-GS9Järjestelmän 1DIN-kotelo ja pyöreä hallintapyörä tekevät Sony RSX-GS9:stä klassisen näköisen, mutta laitteen pelkistetyn julkisivun takaa paljastuu viimeisintä tekniikkaa oleva, huippuunsa viritetty korkean resoluution äänentoistojärjestelmä.

Järjestelmä tukee 192 kHz/24 bit pcm -toistoa eri laitteista A-tyypin usb-liitännän kautta, ja micro-B-usb-liitännän kautta 5,6 MHz:n dsd-järjestelmä toimii digitaalisten korkean resoluution musiikkisoittimen kanssa. Optinen lähtö taas mahdollistaa yhdistettävyyden ulkoiseen digitaaliseen signaaliprosessoriin. Sonyn  SongPal-älypuhelinsovellus mahdollistaa musiikin selailun kätevästi, ja sen avulla äänen yksityiskohdat ovat säädettävissä helposti älypuhelimen näytöltä. Näin soundeista saa muokattua juuri itselleen mieleiset.

Parhaan saatavilla olevan dac-tekniikan hyödyntäminen, ensiluokkaiset operaatiovahvistimet ja edistyksellinen mikropiirivalikoima takaavat, että RSX-GS9-järjestelmän äänentoistokyky on ällistyttävä. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että korkean resoluution musiikin hyvistä puolista pääsee vihdoin nauttimaan kojelaudan ääressä.