Tehokkaat LG Centum -pyykinpesukoneet saapuvat Pohjoismaihin

LG Electronic esittelee Centum System -teknologialla varustettuja pyykinpesukoneitaan IFA-messuilla Berliinissä. Lisäksi LG on ilmoittanut aloittavansa Centum-malliston toimitukset myös Pohjoismaihin.

02_LG_Centum_avausLG Centum System -teknologian ja suoravetomoottorin ansiosta koneiden luotettavuus ja energiatehokkuus ovat valmistajan mukaan entistä edistyneempiä. Energiankulutus on onnistuttu pudottamaan jopa 60 prosenttia alhaisemmaksi kuin A+++-luokituksen edellyttämä taso. A+++ on Euroopan korkein energiatehokkuuden aste.

Centum-pyykinpesukoneessa sovelletaan saman tyyppistä vaimennustekniikkaa kuin autoissa. Niinpä kone tuottaa ääntä vain 67 desibelin verran, mikä on edestä täytettävien pesukoneiden ennätyslukema Euroopassa. Vaimennusjärjestelmä vähentää samalla tärinää ja siten myös osien kulumista. LG tukee teknologioitaan peräti 20 vuoden takuulla.

https://youtu.be/97SVzMNOjlY

Osoitukseksi LG:n Centum System -pyykinpesukoneen vähäisestä tärinästä maailman korkein korttitalo rakennettiin käynnissä olevan koneen päälle.

Entisestään parannettu TurboWash-teknologia mahdollistaa kokonaisen pesuohjelman läpikäynnin vain 49 minuutissa. Pesutuloksesta ei silti tarvitse LG:n mukaan tinkiä. Lisäksi TurboWash käyttää 17 prosenttia vähemmän vettä ja energiaa jokaisessa pesuohjelmassa verrattuna niihin LG:n malleihin, joissa TurboWash-teknologiaa ei hyödynnetä.

LG esittelee IFA-messuilla myös Centum System -teknologialla varustettuja kuivausrumpuja sekä kuivaavia pesukoneita.

Pyykinpesukone ja kuivausrumpu tulevat saataville Suomessa marraskuussa 2016. Molempien tuotteiden hinta on noin 2500 euroa.