Apple iPhone 7, Watch 2 ja muut syksyn uutuudet ennakkotilattavissa tänään

Tällä viikolla esitellyistä Apple uutuuksista odotetuin lienee iPhone 7 ja sen kookkaampi versio iPhone 7 Plus. Yhtä paljon uutta on myös Watch Series 2 -älykellossa. Syksyn innovatiivisin Apple-julkistus liene silti täysin langaton AirPods-kuuloke.

02_iPhone7Plus_avausApple iPhone 7 uusine A10 Fusion -siruineen on odotusten mukaisesti entistä tehokkaampi ja virtapihimpi. Puhelinten sääsuojaus täyttää ip67-normin vaatimukset, joten ne sietävät entistä paremmin sekä roiskevettä että pölyä.

Kahden kaiuttimen ansiosta musiikki soi nyt stereona. Kuulokkeita varten on 3,5 mm:n sovitin, koska ne on tulevaisuudessa tarkoitettu kytkettäväksi lightning-liitäntään. Musiikkia voi tietenkin toistaa myös langattomasti bluetooth- ja AirPlay-yhteydellä.

Kaksoiskamera iPhone 7 Plussaan

Apple IPhone 7:n suurimmat parannukset näkyvät kuvausominaisuuksissa. Molemmissa versioissa on optinen kuvanvakain, kun se aiemmin oli vain 6S Plussassa. Isompi 7 Plus sisältää kahden objektiivin kameran. Laajakulma on entisellään, mutta tele-objektivilla kuvia pystyy ottamaan myös kauempana sijaitsevista kohteista.

03_iPhone7Plus_kameraKahden takakameran ja niihin liittyvien kuvankäsittelytekniikoiden ansiosta otoksiin saa tarvittaessa pehmeän taustan. Takakameran tarkkuus on entiseen tapaan 12 megapikseliä. Selfiet saa talteen 7 megapikselin etukameralla.

Videot tallentuvat parhaimmillaan 4k ultra hd -tarkkuudella ja nopeudella 30 ruutua sekunnissa. Edellisten mallien laadukas full hd -hidastus nopeudella 120 ruutua sekunnissa on edelleen mukana.

Apple iPhone 7 sisältää 4,7 tuuman ja 1334 x 750 pisteen (326 ppi) näytön sekä 32,128 tai 256 gigatavua tallennustilaa. Hintaluokat ovat 780, 890 ja 1000 euroa. Apple iPhone 7 Plussan kohdalla vastaavat lukemat ovat 5,5 tuumaa, 1920 x 1080 pistettä (401 ppi), 32,128 tai 256 gigatavua sekä 920, 1030 ja 1140 euroa.

Teknisiin tietoihin ja värivaihtoehtoihin voi tutustua valmistajan suomenkielisillä kotisivuilla. Puhelimet tulevat kauppoihin 16. syyskuuta. Ennakkotilaus alkoi tänään.

Urheilijan älykello

Watch Series 2 -älykello on selvästi edeltäjäänsä kehittyneempi. Se on vesitiivis ja varustettu sykemittarilla sekä gps-paikannuksella. Näytön luvataan olevan entistä kirkkaampi ja kuvan muutenkin parempi.

04_Watch_2_vedessäKellon mukana toimitetaan täysipainoinen kuntoilusovellus. Juoksijoiden ja pyöräilijöiden lisäksi myös uimareille on kehitetty tehokkaaksi kehuttuja harjoitteluohjelmia. Normaalin kävelyn vaikutus päivän kuntoiluannokseen otetaan sekin tietysti huomioon.

Watch Series 2 -älykellojen hinnat alkavat noin 350 eurosta, ja huippuvarustellut malli maksavat noin 1230 euroa. Lisätietoja ominaisuuksista, viimeistelyistä ja väreistä löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta. Watch Series 2 -älykellot tulevat kauppoihin 16. syyskuuta. Ennakkotilaus alkoi tänään.

Uudenlaiset kuulokkeet

Apple AirPods -kuulokkeita kuljetetaan rasiassa, joka toimii samalla laturina. Kun rasian avaa iPhone-puhelimen lähellä, kuulokkeet kytkeytyvät kaikkiin samalle iCloud-tilille kirjattuihin laitteisiin yksinkertaisesti näytön kuvaketta koskettamalla.

05_iPhone7_AirPodsMusiikkia kuunnellakseen kuulokkeet pitää vain asettaa korville, eikä johtoa ole edes kapseleiden välillä. Musiikin ohella AirPods-kuulokkeisiin saa puheluiden äänen, ja niiden kautta voi antaa myös Siri-äänikomentoja. Sisäänrakennettujen mikrofonien luvataan vaimentavan tehokkaasti ympäristön hälyä.

Kun kuulokkeet ottaa pois korvilta, musiikkia toistava laite pysähtyy taukotilaan. Ja päinvastoin, kun kuulokkeet asettaa korville, soitto jatkuu samasta kohdasta. Kappaleenvaihto, voimakkuuden säätäminen, akun varaustilan tarkistus ja muut vastaavat toiminnot hoidetaan kätevästi Siri-äänikomennoilla.

Akun luvataan riittävän 5 tunnin keskeytymättömään kuunteluun. Lisää virtaa saa lataamalla kuulokkeet kuljetuskotelon akusta, jolloin yhteenlaskettu soittoaika on jopa 24 tuntia.

Apple AirPods -kuulokkeet tulevat myyntiin lokakuun lopulla noin 180 euron hintaan. Ennakkotilaus alkoi tänään. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

06_AirPodsCase