Fiksuja oivalluksia AEG-kodinkoneissa

Vaikka IFA on kansainvälinen kodintekniikan messutapahtuma, Saksassa myytävät merkit ja tuotteet saavat silti muita suuremman painoarvon. Esimerkiksi Electrolux ei tuonut esille kuin pienen osan tuotevalikoimastaan. Sen sijaan parrasvaloissa paistatteli Saksassa tunnetumpi AEG.

02_ifa_2016_aeg_ludmila_niemiKodinkoneisiin tuodaan aina vain kehittyneempää automatiikkaa. Sen on tarkoitus helpottaa arkea ja varmistaa, että koneelle annettu tehtävä hoituu odotusten mukaisesti – olipa kyse sitten pyykin puhtaudesta tai pihvin kypsyysasteesta.

Vähitellen kuvioihin astuvat vielä internet ja toistensa kanssa keskustelevat kodinkoneet, mutta arjen askareita voi helpottaa huomattavasti myös parantamalla ergonomiaa ja virtaviivaistamalla työnkulkuja.

– Kaikissa astianpesukoneissa on alakori, joka täytyy täyttää ja tyhjentää, mutta miksi sitä varten pitäisi kumartua hankalaan asentoon lattianrajaan? AEG ratkaisi ongelman lisäämällä alakorin kahvaan painikkeen, jota painamalla kori nousee astioineen lähes yläkorin tasolle. Mekanismi on kestävä, ja sen voi myös lukita paikoilleen, kehuu Oy Electrolux Ab:n maajohtaja Ludmila Niemi uutta innovaatiota.

03_ifa_2016_aeg_lokerot_jaakaapista_2Fiksuja ratkaisuja löytää monista muistakin AEG-tuotteista. Yksi on jääkaapin CustomFlex-säilytysjärjestelmä, jossa oven hyllyt, lokerot ja pidikkeet voi järjestää sadoilla eri tavoilla. Näin ruokatavaroilla on aina looginen paikkansa, ja tila tulee käytettyä tehokkaasti. IFA-mesuilla esiteltiin myös työtaso, jonka reunaan CustomFlex-rasiat voi kiinnittää helposti ja tukevasti.

05_ifa_2016_aeg_tuuletin_keittotaso_2Moni valmistaja on todennut, että keittotasoon yhdistetty liesituuletin on kätevä ja huomaamaton tapa imeä käryt pois suoraan keittoastiasta. Tuulettimen tehoa pystyy samalla säätämään automaattisesti keittotason asetusten mukaan. Kokonaisuuden kruunaa helposti puhdistettava suodatin.

07_ifa_2016_aeg_uunit_ludmila

Monitoimiuuneja on AEG:llä joka tarpeeseen. Perusmallissa höyry tuo rapean kuoren kotona leivottuun leipään, mutta varustelluimmat versiot hyödyntävät höyryä lähes kaikkeen ruoanlaittoon – mukaan lukien tyhjiöpakattujen raaka-aineiden sous vide -kypsennys.