Väkivahva yleiskone Kenwood Chef Titanium

Kenwood-yleiskoneet ovat olleet etenkin leipojien suosiossa jo vuosikymmenten ajan. Berliinin IFA-messuilla syyskuun alussa esitelty täysin uusi yleiskonemallisto saapuu syksyn mittaan myös Suomeen. Ensimmäisenä on vuorossa Kenwood Chef Titanium ja sen kookkaampi XL-versio.

02_kenwood_chef_titanium_riikkaKenwood Chef Titanium sisältää 1500 watin moottorin, ja XL-mallissa teholukema on peräti 1700 wattia. Niinpä ne jaksavat työstää raskaimpiakin taikinoita tunnista toiseen. Kestävyydestä kertoo muun muassa suoriutuminen 15000 tunnin rasitustestistä. Pientä luksusta ja tunnelmaa tuo kulhoon suunnattu valaisin, jonka avulla ruoanvalmistusta voi seurata.

– Teho ei kuitenkaan ole ainut asia, mitä vaativa kotikokki tarvitsee. Siksi Chef Titanium -mallin mukana tulee viisi SystemPro-kulhotyökalua, eli ruostumattomasta teräksestä valmistetut spiraalitaikinakoukku, k-vatkain ja voimavispilä sekä fleksisekoitin ja kääntelytyökalu vaahtojen ja kuohkeiden jälkiruokien viimeistelyyn. Lisävarustevalikoima on sekin mahtava, kehuu Riikka Löfgren Suomen Sähkötuonti Oy:stä.

Yli kahdenkymmenen lisälaitteen valikoima laajentaa yleiskoneen mahdollisuuksia lähes rajattomasti ja toimii inspiraation lähteenä kokeneellekin kotikokille. Laitteiden toiminnallisuuteen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota, ja ne ovat aikaisempaa nopeammin käyttövalmiudessa ja käytettävissä helposti yhdellä kädellä.

03_kenwood_chef_tiataniumKenwood Chef Titanium on varustettu 4,6 litran ja XL-versio 6,7 litran kulholla. Hinnat asettuvat 850 ja 1300 euron välille riippuen lisälaitevalikoimista. Kenwood Chef Titanium -yleiskoneet tulevat myyntiin Stockmann-tavarataloihin marraskuun lopulla.

Spiraalileikkuri vegekokille

Syksyn toinen Kenwood-uutuus ei ole yhtä järeä ja monikäyttöinen kuin Chef Titanium -yleiskone, mutta kasvisruoan ystävä innostuu siitä varmasti.

Kenwood FGP203WG -spiraalileikkuri auttaa korvaamaan pastan terveellisillä vihannes- ja juuresspiraaleilla, joita lapsetkin syövät mielellään. Lujat ja kestävät ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät soveltuvat erinomaisesti juuresten, vihanneksien ja hedelmien leikkaamiseen.

Teriä on kolme erilaista, ja ne leikkaavat vihannekset kolmeen eri muotoon: Pappardelle on leikkuuterä leveälle ja litteälle pastalle, Linguine-terä (2×4 mm) leikkaa ohutta nuudelipastaa ja Spaghetti (2×2 mm) kasvisspagettia.

Valkovihreän spiraalileikkurin mitat ovat 20,2 x 36,6 x 14,8 mm ja kulhon tilavuus 0,5 litraa. Kenwood FGP203WG tulee myyntiin Sokos-liikkeisiin marraskuussa noin 70 euron hintaan.

04_kenwood_fgp203wg_spiraalileikkuri