Wilfa Bread BM-2S valmistaa tuoretta leipää – myös gluteenittomasti

Leipäkoneet nousivat suureen suosioon 1990-luvulla, mutta vähitellen kotileipureiden innostus hiipui. Nyt kiinnostus leipäkoneita kohtaan on elpymässä etenkin gluteenitonta ruokavaliota noudattavien keskuudessa.

02_wilfa_bread_bm-2s_avausGluteeniton leipä on kaupasta ostettuna kallista, eikä se säily tuoreena kuin pakastettuna. Siksi leipäkone kiinnostaa nyt erityisesti niitä, joiden pitää tai jotka haluavat noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.

Uudessa Wilfa Bread BM-2S -leipäkoneessa on 13 erilaista ohjelmaa, ja sillä voi valmistaa myös gluteenitonta leipää. Leivän kooksi voi valita 500 tai 750 grammaa tai 1 kilon. Tummuusasteelle on kolme valintaa. Koneella voi leipoa erilaisten leipien lisäksi myös kakkuja, pitsataikinaa ja hilloa.

Kone pitää leivän lämpimänä tunnin ajan paiston päätyttyä. Paistoastiassa on tarttumaton pinta, josta leipä irtoaa helposti, ja astia on helppo puhdistaa.

Paiston voi aloitushetken voi säätää 13 tunnin ajastimella. Toisin sanoen taikinan voi laittaa valmiiksi illalla, ajastaa paiston ja herätä juuri paistetun leivän tuoksuun aamulla.

Nestekidenäytöllä varustettu Wilfa Bread BM-2S -leipäkone maksaa noin 200 euroa. Lisätietoja voi kysyä Wilfan kuluttajapuhelimesta (09) 680 3480.

03_wilfa_bread_bm-2s_reseptiChai-Banaanileipä

Mukavan mausteinen gluteeniton joululeipä maistuu jouluherkkuna ja ilahduttaa joulutuliaisena!

100 g voita, sulana
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
4 luomukananmunaa
3 ylikypsää banaania
2 dl mantelimaitoa (tai esim. kauramaitoa)
1 tl vaniljauutetta

3 dl kaurajauhoja
3 dl tattarijauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 tl ceylon-kanelia
½ kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
⅓ tl jauhettua neilikkaa
⅓ tl jauhettua anista

Pinnalle:
kypsä banaani

Lisää sula voi, hunaja ja kananmunat kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella. Muussaa banaanit haarukalla ja vatkaa kananmunaseoksen joukkoon vaniljauutteen kera. Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset. Lisää kuivat ainekset muutamassa erässä kosteiden ainesten sekaan. Sekoita. Kaada taikina vuokaan. Halkaise banaani veitsellä ja aseta puoliskot leivän pinnalle. Valmista leipä leipäkoneen gluteenittomalla ohjelmalla.

04_wilfa_bread_bm-2s_osat