Panasonicin televisiot saivat Yle Areena -sovelluksen

Yle Areena -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Panasonic Apps Marketista lähes kaikkiin Panasonicin vuonna 2015 tai sitä myöhemmin markkinoille tuomiin televisiomalleihin.

02_panasonic_areena_avaus

Suomen suurimman netti-tv-palvelun sisältöjä pystyy katsomaan Yle Areena -sovelluksella helposti ja kätevästi. Kaikkia Areenan toimintoja hallitaan television kaukosäätimellä, joten kuvaa ei tarvitse siirtää televisioon ulkoisesta lähteestä ja ohjata Areenaa esimerkiksi tietokoneella.

– Meillä on nyt jokaisen Pohjoismaan kansallisen televisioyhtiön katselusovellus. Projekti on ollut haastava, mutta olemme saaneet voimakasta tukea paikallisilta toimijoilta ja onnistuneet julkaisemaan laadukkaat sovellukset jokaiseen maahan. Kehitystyö ei pääty tähän, vaan olemme jo suunnitelleet uusia sovelluksia sekä Suomeen että muihin Pohjoismaihin, kertoo Panasonicin tuotepäällikkö Calina Gavril.

Suomalaista osaamista

Panasonicin Yle Areena -sovellus perustuu Ylen tarjoamiin rajapintoihin, mutta sovelluksen on kehittänyt suomalainen Sofia Digital, jolla on laaja kokemus sovelluskehityksestä älytelevisioille sekä yhteistyöstä Panasonicin kanssa.

– Olemme iloisia voidessamme tarjota äly-tv-osaamisemme Panasonicin käyttöön ja tuoda Yle Areenan myös heidän käyttäjilleen Suomessa. Projekti valmistui ennätysajassa vain muutamissa viikoissa. Tämän mahdollistivat läheinen yhteistyö Panasonicin kanssa sekä aiempi kokemuksemme hybridi-tv-sovellusten kehityksestä Suomessa ja maailmalla”, kertoo Sofia Digitalin johtaja Jukka Eklund.

Panasonicin televisiot saavat marraskuun lopulla ohjelmistopäivityksen (firmware), minkä jälkeen Yle Areenaa ei tarvitse enää erikseen asentaa, vaan sen löytää automaattisesti apps-painikkeen takana olevasta sovellusvalikoimasta.

Näin otat Yle Areenan käyttöösi Panasonic-televisiossa

Paina kaukosäätimen apps-painiketta ja siirry sovellusvalikoimaan.
Valitse Apps Market.
Valitse kategoria ”video”.
Sovellukset ovat aakkosjärjestyksessä, joten vieritä listaa alaspäin Yle Areenan kohdalle.
Asenna Yle Areena valitsemalla ”ilmainen”.

Mikäli televisiossa ei ole Firefox-käyttöjärjestelmää (cs- ja ds-mallisarjat), televisio pyytää rekisteröitymään my Home Cloud -palveluun ennen kuin sovelluksen voi asentaa. Noudata ruudun ohjeita. Rekisteröityminen tulee vahvistaa sähköpostiosoitteen (Panasonic id) kautta.

Yle Areena on tämän jälkeen käytettävissä suoraan apps-painikkeella avautuvasta sovellusvalikoimasta. Yle Areenan kuvaketta voi halutessaan siirtää tai kiinnittää sen aloitussivulle (Home) noudattamalla käyttöoppaan ohjeita.

Lisätietoja Panasonic-televisioista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.