Panasonic Toughpad -tabletit pudotettiin avaruudesta – pysyivät ehjinä

Panasonic testasi lujitettujen Toughpad-tablettien kestävyyttä lähettämällä ne säähavaintopallolla lähiavaruuteen ja antamalla niiden pudota vapaasti takaisin maahan 34000 metrin korkeudesta.

02_toughbook_avaruus_avausPanasonic testaa lujitettuja Toughbook-tietokoneita ja Toughpad-tabletteja perusteellisesti, mutta tuorein testi on vaatimustasoltaan omaa luokkaansa. Toughpad FZ-G1 ja FZ-N1 -tabletit lähetettiin säähavaintopallolla avaruuteen. Pallo hajosi 34 kilometrin korkeudessa, missä on pakkasta -67 astetta. Sen jälkeen tabletit putosivat kohti maata, parhaimmillaan jopa 400 kilometrin tuntinopeudella.

Maahan pudottuaan laitteet olivat ehjiä ja täysin toimintakuntoisia muutamia kolhuja ja naarmuja lukuun ottamatta.

– Tiedämme, että laitteemme ovat kestäviä, mutta edes tekniset asiantuntijamme eivät olleet varmoja, kestävätkö Toughpadit tällaista testiä, sanoo Panasonicin tuotepäällikkö Jon Tucker.

– Ne kestivät 34 kilometrin korkeuden, joka on kolme kertaa matkustajakoneiden lentokorkeus, sekä paljon yli niin sanotun Amstrongin rajan, jonka yläpuolella ihminen ei pysy hengissä ilman painepukua. Sieltä ne putosivat vapaasti maahan, ja pysyivät täysin käyttökunnossa.

Toughpadien lähettämisestä korkeuksiin vastasi SentIntoSpace- yritys, joka on erikoistunut esineiden toimittamiseen avaruuteen ja niiden kuvaamiseen siellä. Yritys valmistelee säähavaintopallon ja sen kuorman, laskee lentoradat, tekee yhteistyötä ilmailuviranomaisten kanssa ja jäljittää takaisin maahan pudonneet esineet.

Panasonic Toughpad -tabletit ja Toughbook-tietokoneet ja  sekä käsitietokoneet on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan liikkuvien ihmisten työtä. Koviin olosuhteisiin tehdyt laitteet kestävät iskuja, pudotuksia, tärinää ja äärimmäisiä lämpötiloja ja ne ovat vesi- ja pölytiiviitä. Laitteita käytetään paljon muun muassa kuljetusalalla, teollisuudessa, huoltotöissä, pelastustoimessa ja viranomaistehtävissä.

Panasonic Toughpad -tablettien matka avaruuteen on nähtävissä täältä.

03_toughbook_avaruus_matka