Samsung Gear VR -virtuaalilasit täydentyvät peliohjaimella

Samsung julkisti tänään Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa vuosimallin 2017 Gear VR -virtuaalilasit. Niiden uusi ominaisuus on kädessä pidettävä ohjain, joka toimii sekä kaukosäätimenä että peliohjaimena.

Samsung Gear VR -laseilla on nyt entistä helpompi nauttia interaktiivisista virtuaalikokemuksista. Vuoden 2017 mallin mukana tulee näet kaarevasti muotoiltu ja ergonominen käsiohjain, joka toimii sekä kaukosäätimenä että peliohjaimena.

Ohjain antaa sujuvammat keinot vaikuttaa virtuaalimaailman tapahtumiin. Sillä voi myös vähentää käsi- ja pääeleiden käyttöä, mikä tekee pitkistäkin VR-istunnoista mukavampia.

Liipaisimen, kotipainikkeen, äänenvoimakkuuden säätimen ja takaisin-painikkeen ansiosta virtuaalikokemuksiin on aiempaa helpompi keskittyä. Ohjaimessa on lisäksi kosketusalusta, joka helpottaa ja nopeuttaa vuorovaikutusta VR-sovelluksissa.

Gear VR -ohjaimen voi ostaa myös erikseen, ja se toimii yhdessä aiempien Gear VR -mallien kanssa. Ohjaimella varustettu Samsung Gear VR tulee myyntiin keväällä 2017 noin 150 euron hintaan.

Samsung Gear VR, vuosimalli 2017
HINTALUOKKA 150 euroa
OPTIIKKA Φ42, katselukulma 101º, x6,25
ANTURIT kiihtyvyys, gyro, läheisyys
MITAT JA PAINO 208 x 123 x 99 mm, 345 g
YHTEENSOPIVUUS Galaxy S7, S7 edge, Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge

Samsung Gear VR -ohjain
TOIMINNOT klikattava kosketusalusta, liipaisin, koti- ja takaisinpainikkeet, voimakkuussäädin
ANTURIT kiihtyvyys, gyro, magneetti
PARISTOT 2 x AAA, kestävät 40 päivää 2 tunnin päivittäisellä käytöllä
MITAT JA PAINO 108 x 48 x 38 mm, 64 g