Maistuvampaa kahvia Wilfan tapaan

Hyvän kahvin valmistuksessa on monta tärkeää vaihetta. Maku on aromikkain, kun kahvi valmistetaan juuri jauhetuista pavuista niin, että karkeus sopii kahvin valmistusmenetelmään.

Aromit tarttuvat kahviin parhaiten, kun veden lämpötila ja uuttoaika ovat oikeat. Wilfa Classic+ -kahvinkeitin täyttää European Coffee Brewing Centren asettamat korkeat vaatimukset esimerkiksi lämpötilalle ja ajalle. Toisin kuin perinteiset kahvinkeittimet Wilfa Classic+ sisältää suodattimen uuttoajan asetuksen. Koska uuttoaikaa voi säätää veden määrän mukaan, kahvi on aina yhtä maukasta keittääpä sitä yhden kupillisen tai täyden pannullisen.

Wilfa Classic+ saavuttaa optimaalisen valmistuslämpötilan 92-96 °C nopeasti ja pitää kahvin lämpimänä 40 minuuttia, minkä jälkeen keitin sammuu automaattisesti. Keittimessä on yhden litran vesisäiliö, joten se sopii pienemmillekin kotitalouksille.

Kahvinkeittimen säännöllinen puhdistus takaa maukkaan kahvin jatkossakin ja pidentää samalla keittimen käyttöikää, Wilfa Classic+ muistuttaa puhdistustarpeesta merkkivalolla säännöllisin väliajoin. Keitin maksaa noin 140 euroa, ja väriksi voi valita mustan, valkoisen tai teräksen.

Myllystä suoraan keittimeen

Aromikkain kahvi valmistetaan juuri jauhetuista pavuista niin, että karkeus sopii kahvin valmistusmenetelmään. Wilfa Svart Aroma -kahvimyllystä voi valita viisi tarkkaa karkeusastetta. Ne soveltuvat pannukahville, pressopannulle, suodatinkahville, aeropressille ja mutteripannulle.

Kahvimyllyn tärkein osa on ruostumattomalla teräksellä päällystetty terä. Se jauhaa pavut leikkaamisen sijaan murskaamalla. Näin papujen aromit saa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Wilfa Svart Aroma maksaa noin 140 euroa. Väri on musta.

Kahvi termoskannuun

Papujen jauhamisen ja kahvin valmistamisen lisäksi on tärkeää muistaa kahvin oikea lämpötila myös valmistuksen jälkeen. Kahvi maistuu parhaalta juuri valmistettuna, ja suositeltu tarjoilulämpötila on noin 75-80 astetta.

Jos kahvia tarvitsee säilyttää pidempään, on hyvä huomioida säilytyslämpötila. Liian pitkään lämpölevyllä seisseen kahvin maku alkaa kitkeröityä, joten kahvi on suositeltavaa kaataa termoskannuun tarjoiltavaksi tai termosmukiin mukaan otettavaksi. Wilfan kahvituotevalikoimasta löytää kahvinkeittimien ja kahvimyllyjen lisäksi laadukkaat tuotteet kahvin lämpimänä pitämiseen. Termosmukin saa 29 eurolla ja kannun 69 eurolla.