Huippunopea super-zoom-kamera Sony RX10 Mark IV

Sony RX10 Mark IV on nimensä mukaisesti neljäs versio tuuman kennolla varustetusta järkkärin kokoisesta zoom-kamerasta. Se tallentaa peräti 24 ruutua sekunnissa ja tarkentaa kunkin ruudun erikseen. Puskuriin mahtuu jopa 249 jpeg-kuvaa.

Sony RX10 Mark IV sisältää täysin uuden, pinorakenteisen 20,3 megapikselin ja 13,2 x 8,8 mm:n kennon sekä a9-huippujärkkäristä tutun Bionz X -suorittimen. Kennon 315 vaihetarkennuspistettä kattavat 60 prosenttia kuva-alasta. Uutta on myös toimintojen hallinta pystysuuntaan kääntyvältä kolmen tuuman ja 1,44 miljoonan pisteen kosketusnäytöltä. Lisäksi kamerassa on 2,35 miljoonan pisteen oled-etsin

Videot tallennetaan 4k uhd -tarkkuudella, kennon koko leveydeltä, pikseleitä yhdistämättä ja nopeudella 30p, 25p tai 24p. Hidastustoiminnot ovat edeltävien mallien tapaan monipuoliset, ja full hd -hidastus onnistuu nopeudella 120 ruutua sekunnissa. Videokuvaajat saavat monipuolisten asetusten lisäksi muun muassa loivat S-Log3/S-Gamut-profiilit. Kyljessä on liitännät mikrofonille ja kuulokkeille

Aiemmasta RX10-versiosta tutun 25-kertaisen zoomin kuvakulma vastaa 24–600 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima yltää arvoon f/2,8–4,0. Lyhin tarkennusetäisyys 600 mm:n kuvakulmaa vastaavalla polttovälillä on ainoastaan 72 cm. Tehokas optinen kuvanvakain auttaa pidentämään suljinaikaa 4,5 valotusaskelta. Kamera painaa kuvauskunnossa 1095 grammaa. Akun virta riittää noin 400 kuvan ottamiseen (cipa).

Sony RX10 Mark IV tulee kauppoihin lokakuu lopulla noin 2 100 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.