NoFrost-tekniikka ja kylmä kiertoilma poistavat kosteuden pakastimesta

Herkulliset ja terveelliset smoothiet ovat löytäneet tiensä osaksi Suomalaista ruokakulttuuria, blendereistä on tullut monen keittiön vakiovaruste. Emme kuitenkaan tule aina ajatelleeksi, että tärkeä osa onnistuneen välipalan valmistusta on smoothieen tulevien ainesosien oikea säilytys.

Useissa smoothie-resepteissä käytetään nimenomaan pakastettuja marjoja, jotta lopputuloksena olisi kylmä ja raikas juoma. Moni kotikokki on kuitenkin varmasti kokenut sen turhautumisen, kun kesällä säilötyt marjat ovat pakastimessa tarttuneet toisiinsa jäiseksi lumipalloksi, eikä tuoreiden marjojen mausta ole enää tietoakaan.

Onneksi monet kodinkonevalmistajat ovat ottaneet tämän huomioon uusia pakastimia suunnitellessaan. Näin on tehnyt myös Gorenje, jonka NoFrost Plus -ominaisuudella varustettujen jääkaappipakastimien periaate on hyvin yksinkertainen: ne poistavat jään ja säilyttävät tuoreuden.

Laitteen sisällä oleva puhallin puhaltaa kylmää ilmaa samaan tapaan kuin ilmastointilaite – ilman kosteutta. Kun kosteutta ei ole, ei muodostu myöskään jäätä. Näin pakastemarjat säilyttävät ulkonäkönsä, makunsa ja tuoreutensa.

Aiemmissa malleissa kosteuden poisto kylmästä tilasta on saattanut aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia, koska toisin kuin pakastettujen elintarvikkeiden, jääkaappiosastolla säilytettävien ruokien kuivuminen ei ole toivottavaa. Uudet mallit onkin varustettu IonAir ja MultiFlow 360 -järjestelmillä, joiden ansiosta kosteutta syntyy riittävästi, niin että ruoka pysyy tuoreena ja terveellisenä pitkään. IonAir myös minimoi tehokkaasti epämiellyttävät hajut, joita syntyy esimerkiksi kalaa tai juustoja säilytettäessä.

NoFrost Plus ja IonAir -ominaisuuksilla varustettuja jääkappimalleja ovat muun muassa Gorenje NRK6202MX, NRK6192MX ja NRK6191CX.