Sony RX0 on laadukas monitoimikamera valo- ja videokuvaajille

Sony RX0 on pienikokoinen kamera, joka sisältää Sonyn ja monien muiden valmistajien isommista kameroista tutun tuuman kennon. Sony RX0 sietää 2 metrin pudotuksen ja 10 metrin sukelluksen. Mitat ovat 59 x 41 x 30 mm ja paino 110 grammaa.

Sony ei mainosta RX0:aa varsinaisesti action-kamerana, vaan valo- ja videokuvausvälineenä, jonka voi pienen kokonsa ansiosta sijoittaa lähes mihin tahansa. Sopivin nimike RX0:lle lieneekin monitoimikamera.

Pinorakenteinen yhden tuuman (13,2 x 8,8 mm), 3:2-sivusuhteen ja 15,3 megapikselin cmos-kenno, 24 mm:n kino-optiikkaa vastaava f/4,0-valovoiman laajakulma ja tehokas Bionz X -suoritin tuottavat laadukasta jälkeä vähässäkin valossa.

Sarjakuvaus etenee nopeudella 16 ruutua sekunnissa ja full hd -videotallennus nopeudella 250 ruutua sekunnissa. Hieman pienemmällä tarkkuudella RX0 yltää tuhannen ruudun sekuntinopeuteen.

Hdmi-liitäntään kytketty tallennin mahdollistaa videokuvauksen 4k uhd -tarkkuudella, loivalla S-Log2-profiililla ja nopeudella 1000 Mbps. Värit tallennetaan 4:2:2-pakattuna.

Valokuvissa tuetaan myös Adobe rgb väriavaruutta. Tammikuuksi luvattu päivitys tuo tullessaan muun muassa langattoman monikamerakuvauksen.

Sony RX0 tulee kauppoihin lokakuussa noin 850 euron hintaan. Lisävarusteita on saatavilla runsaasti.