Sony Xperia XA2 tuo uusinta tekniikkaa puhelinten ylempään keskihintaluokkaan

Las Vegasin CES 2018 -messuilla esitelty Sony Xperia XA2 -älypuhelin on uusin lisäys suosittuun ylemmän keskihintaluokan mallistoon. Puhelimen reunat on pyöristetty pehmeästi, ja luokassaan mainiota suorituskykyä täydentää Sonyn tunnustettu kamerateknologia.

– Sony Xperia XA2 perustuu samaan maailman johtavaan etukamerateknologiaan kuin XZ-mallit. Lisäksi tuomme nyt keskihintaluokkaan myös kehittyneiden verkkotekniikoiden, kuten 4g- ja wi-fi-puheluiden tuen. Pidämme vuotta 2018 läpimurtovuotena ja esittelemme uusia innovaatioita koko Xperia-mallistossa seuraavien kuukausien aikana, kertoo Sony Mobilen Pohjoismaiden tuotepäällikkö Rikard Skogberg.

Hyviä kuvia niukassakin valossa

Sony Xperia XA2 sisältää 23 megapikselin etukameran, jossa on pinorakenteinen 1/2,3 tuuman Exmor rs -kenno. Herkkyyden voi nostaa jopa lukemaan ISO 12800, minkä lisäksi kuvakohinaa poistetaan tehokkaiden algoritmien avulla. Nopea ja luotettava tarkennusautomatiikka perustuu vaiheentunnistukseen.

Videot tallennetaan 4k ultra hd -tarkkuudella, ja näyttäviä hidastuksia saa nopeudella 120 ruutua sekunnissa.

Etukamara sisältää 8 megapikselin kennon. Sen edessä on 120 asteen superlaajakulma, jolla voi ottaa esimerkiksi hienoja ryhmäkuvia.

Laadukas näyttö

Valovoimainen 5,2 tuuman full hd -näyttö toistaa kuvan tarkkana ja värikylläisenä. Näyttö yhdistyy saumattomasti metallikuoreen. Kaarevan lasin ja symmetrisen ulkoasun ansiosta puhelin sekä näyttää hyvältä, että tuntuu mukavalta kädessä.

Näytön Corning Gorilla -lasi kestää kovempaakin käsittelyä. Puhelimen voi lukita helposti takaosan sormenjälkitunnistimen avulla. Qualcomm Snapdragon 630 -mobiilialusta huolehtii puhelimen nopeasta ja vakaasta toiminnasta.

Pitkä toiminta-aika

Tehokas 3 300 mAh:n akku kestää pitkään, ja Sonyn älykäs latausteknologia pidentää toiminta-aikaa entisestään. Akun pitkäikäisyys varmistetaan älykkäillä erikoistoiminnoilla. Pikalataus mahdollistaa useiden tuntien käytön muutaman minuutin latauksella (edellyttää UCH12W-pikalaturia).

Puhelimessa on Android 8.0 OreoTM -käyttöjärjestelmä, kaksi sim-korttipaikkaa ja tuki uusille verkkopalveluille kuten voice over lte ja voice over wi-fi (ei saatavilla kaikilla palveluntarjoajilla).

Sony Xperia XA2 tulee kauppoihin helmikuussa noin 350 euron hintaan. Väriksi voi valita hopean, mustan, sinisen tai vaaleanpunaisen.