Samsung Galaxy S9 tuo uusia välineitä henkilökohtaiseen viestintään

Samsung julkisti tänään uudet Galaxy S9:n ja S9+ -lippulaivapuhelimensa. Niiden luvataan muuttavan tavat, joilla kommunikoimme, jaamme ja koemme maailman tänä päivänä.

Samsung Galaxy S9 ja S9+ sisältävät valmistajansa kaikkien aikojen kehittyneimmän kameran. Sen uusia ominaisuuksia ovat himmennettävä objektiivi, entistä näyttävämmät hidastukset sekä personoidut AR-emoji-hahmot.

Nopealla ja luotettavalla dual pixel -tarkennusautomatiikalla varustettu kenno on saanut seurakseen tehokkaan suorittimen ja laajan muistin. Niinpä kamera pystyy yhdistämään 12 peräkkäin tallennettua otosta erittäin korkealuokkaiseksi valokuvaksi.

Älypuhelinkameroissa objektiivin aukkoarvoa ei voi yleensä säätää. Uusi dual aperture -linssi (f/1,5 – f/2,4) mukautuu sen sijaan ihmissilmän pupillin tavoin ympäröivään valaistukseen. Se auttaa valmistajan mukaan saamaan kirkkaita ja selkeitä kuvia kaikissa valo-olosuhteissa. Galaxy S9+ sisältää lisäksi kaksoiskameran, jonka ulottuvammassa objektiivissa on kaksinkertaisen zoom.

Huikeita hidastuksia

Super Slow-mo tallentaa 960 kuvaa sekunnissa, jolloin videokuvaan saa yli 30-kertaisen hidastuksen. Suurnopeustallennuksen voi käynnistää myös automaattisesti liikkeentunnistuksen avulla. Hidastettuihin videoihin voi valita jonkin 35 valmiista taustamusiikkivaihtoehdosta tai ladata musiikin omasta musiikkivalikoimastaan. Hidastuskuvista voi tehdä myös gif-animaatioita napin painalluksella.

Valokuvista saa nyt persoonallisia emoji-hahmoja. Lisätyn todellisuuden AR Emoji -toiminto analysoi kuvan, mallintaa siitä yli sata kasvonpiirrettä, ja luo kohteena olleesta henkilöstä 3D-hahmon, joka elehtii ja ilmeilee muun muassa iskemällä silmää ja nyökkäämällä. AR Emojilla voi tuoda videoihin tunnetta ja luoda persoonallisia agif-formaattia olevia tarroja, joiden avulla omaa emojiaan voi jakaa useimmissa pikaviestinpalveluissa.

Tekoäly avuksi

Samsungin Bixby-tekoälyalusta on nyt intergroitu osaksi kameran toimintoja. Se hyödyntää lisättyä todellisuutta ja syväoppimisteknologioita, joiden avulla saadaan hyödyllistä tietoa ympäristöstä. Tekoäly osaa muun muassa automaattisesti havainnoida ja tunnistaa kohteita ja tarjoaa niistä lisätietoa.

Live Translation -toiminnon avulla voi muun muassa kääntää ulkomaankielistä tekstiä ja hintatietoja reaaliajassa.

Älykodin avain

Samsung Galaxy S9 ja S9+ tukevat uutta SmartThings -sovellusta, joilla ohjataan kodin kaikkia IoT-laitteita. Uuden DeX Pad -telakointijärjestelmän avulla puhelimeen voi helposti yhdistää näytön, hiiren ja näppäimistön. DeX Padin5 avulla Galaxy S9 ja S9+ -älypuhelimia voi myös käyttää Touch Pad -kosketusalustana. Laitteissa on tuki jopa 400 gigatavun micro sd -korteille ja ne on varustettu tehokkailla suorittimilla.

Fiksua turvallisuutta

Mielenrauhaa Galaxy S9 ja S9+ -käyttäjille tuo Knox 3.1, joka on Samsungin mobiilitietoturva-alustan uusin versio. Puhelimet tukevat kolmea biometristä tunnistustapaa: sormenjälki, kasvotunnistus ja iiris. Uusi intelligent scan -toiminto yhdistää iiris- ja kasvontunnistuksen, mahdollistaen näin nopean, vaivattoman ja turvallisen tavan avata puhelin.

Lisäksi Galaxy S9 ja S9+ ovat vedenkestäviä ja pölytiiviitä IP68-luokituksen mukaisesti. Toisin sanoen ne kestävät 30 minuutin upotuksen jopa 1,5 metrin syvyisen veteen.

Reunojen yli kaartuvan laadukkaan näytön lisäksi Galaxy S9 ja S9+ tarjoavat AKG:n kalibroimat Dolby Atmos -kaiuttimet ja laadukkaat kuulokkeet.

Galaxy S9:n ja 9+:n myynti alkaa Suomessa 16. maaliskuuta. Ennakkomyynti käynnistyy heti. Värivaihtoehdot ovat Midnight Black, Coral Blue ja uusi Lilac Purple -väri. Samsung Galaxy S9 maksaa noin 900 euroa ja S9+ noin 1000 euroa.

Samsung Galaxy S9
Suoritin kahdeksanytiminen Octa core (2,7GHz + 1,7GHz)
Muisti 4 GB
Tallennustila 64 GB, laajennettavissa jopa 400 GB micro sd -muistikorteilla.
Näyttö 5,8’’ Quad HD+ 2960×1440 Super amoled
Akku 3,000mAh, pikaladattavissa QC 2.0 -yhteensopivilla latureilla tai langattomasti WPC ja PMA -luokituksen langattomilla latureilla
Mitat 147,7 x 68.7 x 8,5 mm
Paino 163 g
Etukamera 8 Mp, AF, f/1,7
Takakamera 12Mp, AF, dual pixel, OIS, f/1,5–2,4
Käyttöjärjestelmä Android 8 (Oreo).
Yhteydet Wi-Fi, 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), 4g-tuki (1.2 Gbps/150 Mbps asti), Bluetooth v5.0,
usb-c 3.0 ja gps
Varmennus sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, ja kasvojentunnistus
Muuta: IP68-suojaluokitus, Dual-SIM, AKG:n kalibroimat Dolby Atmos -stereokaiuttimet ja kuulokkeet

Samsung Galaxy S9+
Suoritin kahdeksanytiminen Octa core (2,7GHz + 1,7GHz)
Muisti 6 GB
Tallennustila 64 GB, laajennettavissa jopa 400 GB micro sd -muistikorteilla.
Näyttö 6,2 Quad HD+ 2960×1440 Super amoled
Akku 3,500mAh, pikaladattavissa QC 2.0 -yhteensopivilla latureilla tai langattomasti WPC ja PMA -luokituksen langattomilla latureilla
Mitat 158,1 x 73,8 8,5 mm
Paino 189 g
Etukamera 8 Mp, AF, f/1,7
Kaksoistakakamera laajakulma 12Mp, AF, dual pixel, OIS, f/1,5–2,4 + tele 12Mp, AF, dual pixel, OIS, f/2,4, 2x zoom
Käyttöjärjestelmä Android 8 (Oreo).
Yhteydet Wi-Fi, 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), 4g-tuki (1.2 Gbps/150 Mbps asti), Bluetooth v5.0,
usb-c 3.0 ja gps
Varmennus sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, ja kasvojentunnistus
Muuta: IP68-suojaluokitus, Dual-SIM, AKG:n kalibroimat Dolby Atmos -stereokaiuttimet ja kuulokkeet