Sony Xperia XZ2 ja XZ2 Compact -mallien vahvuudet ovat kuva, videot ja ääni

Sony esittelee Xperia XZ2 ja XZ2 Compact -lippulaivapuhelimiaan Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa. Molemmat mallit tuovat uusia edistyksellisiä ominaisuuksia etenkin näyttö-, kamera- ja äänitekniikan alueille.

Sony Xperia XZ2 sisältää 5,7 tuuman full hd+ hdr 18:9 -näytön, jonka värintoistoa ja kontrastia kehutaan erinomaiseksi. Puhelimen luvataan myös muuntavan muun kuin hdr-videosisällön lähelle hdr-laajasävykuvan laatutasoa.

Ennen kokematon äänenlaatu

Uutta ulottuvuutta katseluun tuo tuntoaistia hyödyntävä värähtelyjärjestelmä. Se analysoi puhelimen toistamaan äänidataa ja auttaa tuntemaan elokuvien, videoiden ja pelien tapahtumat värinänä käsissä. Kaiutinjärjestelmä on sekin valmistajan mukaan paras mitä Xperia-puhelimissa on kuultu.

Xperia XZ2 toistaa korkean erottelun musiikkitiedostoja, ja parannetun bluetooth ldac -tekniikan luvataan säilyttävän äänenlaadun erinomaisena myös silloin kun musiikki toistetaan langattomista kuulokkeista tai kaiuttimista.

Kuvaa 4k-videoita hdr-laadulla

Sony Xperia XZ2 on maailman ensimmäinen älypuhelin, jonka Motion Eye -kamera tallentaa 4k hdr -videoita hlg-formaatissa (hybrid log gamma). Yksityiskohdiltaan, dynamiikaltaan ja väriltään ensiluokkaiset videot voi katsoa yhteensopivassa hdr-televisiossa tai jakaa YouTuben kautta.

Motion Eye -kamera tallentaa full hd -videoita jopa 960 ruutua sekunnissa. Se sisältää myös tilannekuvausta helpottavia toimintoja, kuten liikkeen ja hymyn tunnistus ja ennakoiva tarkennus.

Xperia XZ2 -malliin saa nyt myös Sonyn 3D Creator -sovelluksen, joka tuo lisää joustavuutta 3D-skannaukseen. Sen lisäksi, että takakameralla voi luoda 3D-skannauksia esineistä tai kasvoista, etukamera skannaa kasvot myös selfestä. Mallinnuksen voi jättää käsiteltäviksi pilvipalveluun ja parantaa kuvatarkkuutta ja laatua entisestään. Skannauksen perusteella luotu oma avatar on mahdollista ladata suoraan esimerkiksi Facebookiin.

Kaunis ja tehokas

Puhelimen muotoilu on uudistettu, ja Corning Gorilla Glass 5 -näyttölasi sekä metallikehikko parantavat puhelimen kestävyyttä. Värivaihtoehdot ovat hopea, musta, vihreä ja pinkki. Puhelin sietää vettä ja pölyä IP65/IP68-luokituksen mukaisesti.

Suorituskyvyn takaavat Qualcomm® Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri sekä uusin lte-tekniikka (jopa 1,2 Gbps). Toisen sukupolven gigabitin lte-siirron ansiosta esimerkiksi tv-sarjan jakson voi ladata parhaimmillaan 20 sekunnissa.

Puhelimessa on 3180 mAh akkukapasiteetti, ja 845-järjestelmäpiiri tasapainottaa käytön siten, että tehoa riittää koko päiväksi. Käytännölliset akkutoiminnot kuten Smart Stamina, Stamina-tila ja Battery Care sekä Qnovo Adaptive Charging -tekniikka auttavat pitämään akun kunnossa ja pidentävät sen käyttöikää. Helppoa langatonta lataamista varten voidaan käyttää lisätarvikkeena saatavaa laturia WCH20 tai muuta yhteensopivaa Qi-laturia.

Sony Xperia XZ2 Compact on Xperia-tuoteperheen kätevänkokoinen ja suorituskykyinen lippulaivamalli. Viiden tuuman full hd+ hdr -näyttö ja laadukkaat stereokaiuttimet huolehtivat vaikuttavista viihde-elämyksistä. XZ2 Compact sisältää samoja uusia toimintoja kuin isoveli Xperia XZ2. Väriksi voi valita hopean, mustan, vihreän ja pinkin.

Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact -puhelimiin saa kattavan valikoiman suojakuoria ja muita lisätarvikkeita, kuten pikalaturi ja erilaiset kuulokkeet.

Ennakkotilaajille 265 euron kuulokkeet

Sony Xperia XZ2 maksaa noin 800 euroa ja Xperia XZ2 Compact noin 600 euroa. Kummassakin on kaksi sim-korttipaikkaa ja Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä. Puhelimet on luvattu myyntiin 6. huhtikuuta. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle langattomat WF-1000X -vastamelukuulokkeet, joiden arvo on 265 euroa.